Κόσμος | 01.07.2024 19:05

Σοκ στη Νότια Κορέα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον 9 νεκροί

Newsroom

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 68 οδήγησε το όχημα πάνω σε πεζούς που περίμεναν σε μια στάση. Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία δηλώνει ότι ερευνά το περιστατικό, αλλά προειδοποιεί ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αυτοκίνητο οδηγούσε προς τη λάθος κατεύθυνση και προσέκρουσε σε δύο άλλα οχήματα πριν παρασύρει τους πεζούς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το ατύχημα συνέβη σε διασταύρωση κοντά στο δημαρχείο της Σεούλ. Ο εν λόγω οδηγός, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι το αυτοκίνητο επιτάχυνε ξαφνικά.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επί τόπου, ενώ άλλοι τρεις πέθαναν αργότερα από τα τραύματά τους.

Το όριο ταχύτητας στη χώρα είναι 50 χλμ/ώρα στους γενικούς αστικούς δρόμους και 30 χλμ/ώρα στις κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την οδική ασφάλεια της χώρας.

Το 2022, οι πεζοί στη Νότια Κορέα αντιπροσώπευαν το 35% του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα - ένα υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, ανέφερε ο οργανισμός.

Ωστόσο, στην ίδια έκθεση, ο ΟΟΣΑ υπογράμμισε ότι οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στη χώρα έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

τροχαίοειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημαΝότια Κορέα