Κόσμος|18.07.2024 09:51

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Οι Μυστικές Υπηρεσίες είχαν ειδοποιηθεί 10 λεπτά πριν για απειλή

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μετέδωσε η New York Post οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Τόμας Κρουκς ως «απειλή» 10 λεπτά πριν ο Τραμπ ανέβει στη σκηνή, αλλά άφησαν τον πρώην πρόεδρο να συνεχίσει την ομιλία του στη συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Η υπηρεσία είχε επίσης ειδοποιηθεί ότι υπήρχε «ύποπτο άτομο» στο χώρο περισσότερο από μία ώρα πριν από τους φονικούς πυροβολισμούς του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Δεν αναφέρθηκε ότι είχε όπλο

Το Fox News μετέδωσε πρώτο τις νέες λεπτομέρειες, οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής ενημέρωσης της Γερουσίας από τις Μυστικές Υπηρεσίες την Τετάρτη. Πηγές δήλωσαν στην Post ότι δεν αναφέρθηκε ότι ο Κρουκς έχει όπλο όταν βγήκε η προειδοποίηση.

«Προσδιορίστηκε ως ύποπτο άτομο επειδή είχε ένα τηλεχειριστήριο, καθώς και ένα σακίδιο πλάτης. Και αυτό έγινε πάνω από μία ώρα πριν από τους πυροβολισμούς», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Μπαράσο (R-Wyo). «Έτσι, θα έλεγε κανείς ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, δεν θα έπρεπε να τον χάσουν από τα μάτια τους. Κάποιος θα έπρεπε να παρακολουθεί τέτοιου είδους πράγματα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό συμβαίνει», συμπλήρωσε.

Προηγουμένως ήταν άγνωστο αν η τοπική αστυνομία που εντόπισε τον Κρουκς έξω από την περίμετρο της συγκέντρωσης είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών. Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η υπηρεσία έλαβε το μήνυμα, αλλά δεν ενήργησε σύμφωνα με αυτό, σημειώνει η αμερικανική ιστοσελίδα.

Τέλος, ο γερουσιαστής σημείωσε ότι ο κορυφαίος πράκτορας που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια της συγκέντρωσης μιλούσε με την τοπική αστυνομία στο τηλέφωνο την ώρα που έπεφταν οι πυροβολισμοί. Κάλεσε και αυτός την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ, να παραιτηθεί, όπως και πολλοί ακόμη επικριτές που την καλούν να εγκαταλείψει τη θέση της.

ειδήσεις τώραμυστικές υπηρεσίεςαπόπειρα δολοφονίαςΝτόναλντ Τραμπ