Κόσμος|23.07.2024 17:51

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτείται η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ

Newsroom

Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσάτλ, υπέβαλε την παραίτησή της εν μέσω του ελέγχου των παραλείψεων ασφαλείας που σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι νομοθέτες και ένας εσωτερικός κυβερνητικός παρατηρητής προχωρούν σε έρευνες σχετικά με τους χειρισμούς της υπηρεσίας όσον αφορά την προστασία του Τραμπ και το πώς ένας ένοπλος έφτασε κοντά στη δολοφονία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου προέδρου του 2024 σε μια συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια αυτόν τον μήνα.

Υπήρξαν διακομματικές εκκλήσεις στο Κογκρέσο για την παραίτησή της και πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς νομοθέτες για την παραπομπή της. Οι νομοθέτες εξοργίστηκαν ιδιαίτερα μετά την εμφάνισή της για δημόσια κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα, όπου ήταν απρόθυμη να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις της επιτροπής.

Στον αρχικό απόηχο των πυροβολισμών, η Τσατλ ήταν κατηγορηματική ότι δεν θα παραιτηθεί. Η Cheatle διορίστηκε από τον πρόεδρο Joe Biden για να ηγηθεί της Μυστικής Υπηρεσίας το 2022.

μυστικές υπηρεσίεςΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑειδήσεις τώρα