Κόσμος|23.07.2024 22:17

Δημοσκόπηση Reuters: Μικρό προβάδισμα της Καμάλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις καταγράφει οριακό προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του και της έδωσε τη σκυτάλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη, περιέλαβε τόσο το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου ο Τραμπ την Πέμπτη αποδέχθηκε επισήμως το χρίσμα του κόμματός του, όσο και την ανακοίνωση του Μπάιντεν την Κυριακή ότι αποχωρεί από την κούρσα και υποστηρίζει τη Χάρις.

Η Χάρις, η εκστρατεία της οποίας λέει ότι έχει εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, προηγείται του Τραμπ με 44% έναντι 42% στην εθνική δημοσκόπηση, διαφορά εντός του περιθωρίου σφάλματος των 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Χάρις και ο Τραμπ ήταν ισόπαλοι στο 44% σε δημοσκόπηση της 15ης και 16ης Ιουλίου και ο Τραμπ προηγούνταν κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε δημοσκόπηση της 1-2ης Ιουλίου, αμφότερες εντός του ίδιου περιθωρίου σφάλματος.

Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων υπογράμμισαν το σκεπτικό για την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα και την αντικατάστασή του από τη Χάρις στο ψηφοδέλτιο.

Περίπου το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφώνησε με τη δήλωση ότι η Χάρις, 59 ετών, είναι «πνευματικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον Τραμπ, 78 ετών. Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησαν με αυτόν τον τρόπο τον Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν, 81 ετών, τερμάτισε την προσπάθειά του για επανεκλογή μετά από ένα ντιμπέιτ με τον Τραμπ στο οποίο συχνά τραύλιζε και απέτυχε να αμφισβητήσει επιθετικά τις επιθέσεις του Τραμπ που περιλάμβαναν ψεύδη.

δημοσκόπησηΚάμαλα Χάριςειδήσεις τώραεκλογές ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ