Κόσμος|02.08.2024 18:42

ΗΠΑ: Θα απαγορέψει τη χρέωση των γονέων που κάθονται με τα παιδιά τους στις πτήσεις

Newsroom

Οι γονείς δεν θα πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο για να κάθονται δίπλα στα παιδιά τους όταν πετούν, κατέληξε ο Λευκός Οίκος, ο οποίος θα απαγορεύσει στις αεροπορικές εταιρείες να χρεώνουν επιπλέον τις οικογένειες για να κάθονται μαζί.

«Κοινή λογική» λέει ο υπουργός Μεταφορών

Σύμφωνα με την πρόταση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (1/8), οι Αμερικανικές και οι ξένες αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να μη χρεώνουν τα παιδιά έως 13 ετών που συνοδεύονται από τον γονέα τους ή κάποιον ενήλικο που τα συνοδεύει.

Εάν οι διπλανές θέσεις δεν είναι διαθέσιμες όταν ένας γονέας κάνει κράτηση για πτήση, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να επιτρέψουν στις οικογένειες να επιλέξουν μεταξύ της πλήρους επιστροφής χρημάτων ή της αναμονής για να δουν αν ανοίξει μια θέση.

Εάν οι θέσεις δεν είναι διαθέσιμες πριν αρχίσουν να επιβιβάζονται άλλοι επιβάτες, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να δώσουν στις οικογένειες τη δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση για την επόμενη πτήση με διαθέσιμες διπλανές θέσεις.

Η ιδέα της τοποθέτησης των ενηλίκων μαζί με τα μικρότερα παιδιά τους «είναι κοινή λογική και φαίνεται επίσης ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί συνήθη πρακτική», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη. «Ως κάποιος που έχει βιώσει προσωπικά την εμπειρία να πετάει με νήπια», ο Buttigieg είπε ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά δεν χρειάζονται πρόσθετες δυσκολίες.

«Αυτό που κάνουμε είναι ότι απαιτούμε από μια αεροπορική εταιρεία να μην σας χρεώνει επιπλέον για να καθίσετε δίπλα στα παιδιά σας - ή τα εγγόνια σας», δήλωσε ο Buttigieg στο CBS Mornings την Πέμπτη. «Έχουμε λάβει εκατοντάδες παράπονα για το θέμα».

Ο Buttigieg επεσήμανε ότι τέσσερις αεροπορικές εταιρείες - η Alaska, η American, η Frontier και η JetBlue - εγγυώνται ήδη ότι τα παιδιά 13 ετών και κάτω μπορούν να κάθονται δίπλα σε έναν ενήλικα που το συνοδεύει δωρεάν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι ο κανόνας θα μπορούσε να εξοικονομήσει μια τετραμελή οικογένεια έως και 200 δολάρια σε χρεώσεις θέσεων για ένα ταξίδι μετ' επιστροφής.

Ο Buttigieg επεσήμανε ότι τέσσερις αεροπορικές εταιρείες - η Alaska, η American, η Frontier και η JetBlue - εγγυώνται ήδη ότι τα παιδιά 13 ετών και κάτω μπορούν να κάθονται δίπλα σε έναν ενήλικα που το συνοδεύει δωρεάν.

αεροπλάναΗΠΑαεροδρόμιοειδήσεις τώραυπουργείο Μεταφορών