Κόσμος | 02.08.2024 17:17

CNN: Σχεδόν 1 δισ. έχασε το Truth Social του Τραμπ μετά την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις

Newsroom

Κατά 900 εκατομμύρια δολάρια έπεσε η χρηματιστηριακή αξία της Trump Media & Technology Group από τότε που η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μπήκε στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 21 Ιουλίου, υποστηρίζει το CNN. Η τιμή της μετοχής της Trump Media & Technology Group έχει υποχωρήσει κατά περίπου 23% από τότε.

Βουτιά 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια 

Η αξία του κυρίαρχου μεριδίου του Τραμπ στη συντηρητική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανερχόταν λίγο πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στις 19 Ιουλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχωρήσει από την κούρσα και υποστηρίξει τη Χάρις. Έκτοτε έχει πέσει σε περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούνιο, η τιμή της μετοχής της Trump Media εκτινάχθηκε για λίγο μετά την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ. Η μετοχή εκτοξεύθηκε και πάλι τον περασμένο μήνα, αφού ο Τραμπ επέζησε μιας απόπειρας δολοφονίας στην Πενσυλβάνια.

Την ίδια στιγμή, η Truth Social του Τραμπ αγωνίζεται να κερδίσει έδαφος στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούνιο, οι μοναδικοί επισκέπτες της Truth Social έπεσαν κατά 38% σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώσης της πλατφόρμας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Comscore που ανέλυσε το TheRighting.

Η τιμή της μετοχής της Trump Media έχει βιώσει ακραίες αναταράξεις από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο στα τέλη Μαρτίου. Οι ειδικοί έχουν πει ότι η Trump Media ισοδυναμεί με μια μετοχή μιμιδίου, που διαπραγματεύεται με βάση τη διαφημιστική εκστρατεία και τη δυναμική αντί για τα θεμελιώδη μεγέθη.

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπΚάμαλα Χάριςπροεδρικές εκλογέςειδήσεις τώρα