Κόσμος|03.08.2024 11:30

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα κατακλύσουν την Αγία Σοφία για την τελευταία επιθυμία του Χανίγια

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Χιλιάδες πολίτες αναμένεται σήμερα να συγκεντρωθούν στις 18:30 το απόγευμα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας μετά το κάλεσμα που έκανε η πλατφόρμα Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, για πορείες διαμαρτυρίας σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο στις 3 Αυγούστου ως ένδειξη υποστήριξης προς την Παλαιστίνη.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές με αφορμή την τελευταία επιθυμία του ηγέτη της Χαμάς θα συναντηθούν το απόγευμα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και για να ζητήσουν τον τερματισμό των όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, πριν δολοφονηθεί, είχε κηρύξει την 3η Αυγούστου ως ημέρα υποστήριξης του λαού της Γάζας και των κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές και είχε καλέσει όλες τις χώρες του κόσμου να οργανώσουν διαδηλώσεις.

Η τελευταία επιθυμία του Χανίγια

Πριν από τη συγκέντρωση που γίνεται με την έκκληση «Το υποσχεθήκαμε στον Χανίγια» θα γίνουν ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hashtags #ΤελευταίοΚάλεσμα και #LastCall.

Στη συνάντηση θα δοθεί ένα μήνυμα ενότητας και υποστήριξης προς την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η Κωνσταντινούπολη κατά την διάρκεια της διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Αγίας Σοφίας για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού, αναμένεται να γίνει μια γροθιά με σλόγκαν και διθυράμβους υπέρ της Χαμάς και των Παλαιστινίων.

ΤουρκίαΛωρίδα της ΓάζαςΙσμαήλ ΧανίγιαΧαμάςΑγία Σοφία