Κόσμος|04.08.2024 07:30

Μαίνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Newsroom

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι εκτόξευσε «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Γάζα και εν είδει αντιποίνων για τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

««Στην υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και στη στήριξη της γενναίας και έντιμης αντίστασής του, και ως απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού στα σταθερά χωριά του νότου και σε ασφαλή σπίτια, ειδικά στις επιθέσεις που στόχευσε τα χωριά Kafr Kila και Deir Siryan και τραυμάτισε πολίτες, η Ισλαμική Αντίσταση συμπεριέλαβε τον νέο οικισμό Beit Hillel στο πρόγραμμα των πυρών της και τον βομβάρδισε για πρώτη φορά με δεκάδες ρουκέτες Katyusha», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.», αναφέρει η ανακοίνωση του φιλοϊρανικού κινήματος.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν επιπλέον αεροσκάφη και πλοία στην περιοχή 

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύουν να αναπτύξουν επιπλέον πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή για να βοηθήσουν το Ισραήλ όταν θα έρθει η ώρα. 

Όπως διευκρίνισε έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η αντιπυραυλική άμυνα, ενώ o σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη επιπλέον καταδρομικών και αντιτορπιλικών πλοίων, που έχουν τη δυνατότητα να αναχαιτίζουν πυραύλους.

«Βόμβα» από ισραηλινά ΜΜΕ: Το Ιράν σχεδιάζει επίθεση στο Ισραήλ στις 12 Αυγούστου

Εντωμεταξύ ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το Ιράν «σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ». Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξεις για τα ιρανικά σχέδια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το Ιράν σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ την ιερή μέρα Tisha B’Av, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Η επίθεση του Ιράν, όπως μεταδίδει το Sky News Arabia, θα είναι αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε ιρανικό έδαφος, θα ξεκινήσει την ιερή μέρα των Εβραίων, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, για το οποίο έχουν αποδείξεις οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, το Ιράν θα επιτεθεί σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, από το έδαφος του Λιβάνου.

Νωρίτερα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι, ενώ βρισκόταν στην κηδεία του Χανίγια, είπε τηλεφωνικώς στο Reuters: «Το μήνυμά μας στην κατοχική δύναμη (το Ισραήλ) σήμερα είναι ότι βυθίζεστε βαθιά μέσα στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ. Το αίμα του Χανίγια θα αλλάξει όλες τις εξισώσεις».

Λωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΙσραήλΓάζαΧεζμπολάχ