Κόσμος|09.08.2024 08:31

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Νέο βίντεο δείχνει τις αντιδράσεις των αστυνομικών μετά τον εντοπισμό του ενόπλου

Newsroom

Βίντεο που δημοσίευσε για πρώτη φορά το Fox News Digital την Πέμπτη δείχνει τις αντιδράσεις των αστυνομικών αφού εντόπισαν τον 20χρονο Τόμας Κρουκς, ο οποίος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Κρουκς είχε ανοίξει πυρ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου, μια επίθεση που συγκλόνισε τη χώρα και ενέτεινε τον πολιτικό διχασμό.

Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος άνδρας, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν, και ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί. Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας που ήταν υπεύθυνες για την προστασία του Τραμπ επικρίθηκαν έντονα τις ημέρες μετά την επίθεση.

Όπως αναφέρει η New York Post, το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφηκε από την κάμερα στη στολή του αστυνομικού που ήταν ο πρώτος που σκαρφάλωσε, με τη βοήθεια συναδέλφου του, στη στέγη όπου είχε κρυφτεί ο Κρουκς και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την κάννη του όπλου του. Στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να κρατηθεί στην οροφή, να εντοπίζει τον ένοπλο και να πέφτει αμέσως πίσω στο έδαφος. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αρχίζει να τρέχει γύρω από το κτίριο για να ενημερώσει τους συναδέλφους του και να ζητήσει από το πλήθος να απομακρυνθεί.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Κρουκς άνοιξε πυρ στην προεκλογική συγκέντρωση, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το βίντεο αρχικά δεν έχει ήχο, αλλά στη συνέχεια ο ήχος επανέρχεται και μπορεί κανείς να ακούσει το χάος που επικρατούσε.

«Φοράει γυαλιά, έχει μακριά μαλλιά» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός, περιγράφοντας το σακίδιο του Κρουκς και το τουφέκι AR-15 που κρατούσε. Στον ασύρματο, ακούγεται κάποιος να ζητά ασθενοφόρο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί περικυκλώνουν το κτίριο όπου κρυβόταν ο δράστης, πλησιάζουν και βοηθούν ο ένας τον άλλον να ανέβουν στη στέγη.

Ο αστυνομικός που πρώτος είδε τον δράστη ζητάει να ανέβει ξανά στην ταράτσα, όπου ο Κρουκς εμφανίζεται στο βίντεο να κείτεται νεκρός στο σημείο όπου είχε στήσει το καρτέρι του.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε τραυματίσει τον αστράγαλό του στην πρώτη προσπάθειά του να ανέβει στη στέγη, όταν είδε τον ένοπλο να τον σημαδεύει, πέφτοντας από ύψος 2,5 μέτρων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, δεν ήταν εφικτό να πυροβολήσει τον δράστη εκείνη τη στιγμή, καθώς χρησιμοποιούσε και τα δύο του χέρια για να τραβήξει το σώμα του πάνω στην οροφή.

Αργότερα στο βίντεο, ο αστυνομικός φαίνεται εξοργισμένος από τις δυσκολίες επικοινωνίας μέσω ασυρμάτου: «Πριν έρθετε εσείς οι καρ@@@δες εδώ πάνω, σκαρφάλωσα εκεί πάνω σαν ηλίθιος μόνος μου, φίλε. Τότε γύρισε, έπεσα και άρχισα να φωνάζω "είναι πάνω στη στέγη". Δεν είμαστε στην ίδια συχνότητα;».

νεκρόςΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώρααπόπειρα δολοφονίαςΗΠΑ