Κόσμος|14.08.2024 16:35

Γαλλία: Συναγερμός για ατύχημα με μαχητικά αεροπλάνα – Ψάχνουν τους πιλότους

Newsroom

Ένα αεροπορικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ανατολική Γαλλία και «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων», των αεροσκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα L'Est Republicain, στο ατύχημα εμπλέκονταν «δύο Mirage». Η νομαρχία Μερτ-ε-Μοζέλ δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο έκανε λόγο για σύγκρουση δύο Rafale.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», τόνισε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων».

Η νομαρχία δεν έκανε λόγο για θύματα, τονίζοντας ότι «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους» ιδίως από την τοπική χωροφυλακή.

«Η στρατιωτική αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια του ατυχήματος», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «θα δώσει νέα ενημέρωση για την κατάσταση μόλις γίνουν γνωστές νέες πληροφορίες».

Ο ένας από τους πιλότους εκτινάχθηκε πριν από τη σύγκρουση και εντοπίστηκε τραυματίας. Ο εκπαιδευτής και ο μαθητής που επέβαιναν στο δεύτερο αεροσκάφος εξακολουθούν να αναζητούνται, όπως μεταδίδει το BFMTV. 

Αυτόπες μάρτυρες δηλώνουν ότι «υπάρχουν συντρίμμια παντού», ενώ έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο 33 πυροσβέστες και 11 οχήματα. Στις έρευνες για την αναζήτηση των δύο αγνοούμενων πιλότων έχουν ενεργοποιηθεί και drones.

Γαλλίαειδήσεις τώρααεροσκάφοςαεροπλάνο