Κόσμος | 28.08.2024 06:00

Εκπαιδευτικός εγκατέλειψε τη διδασκαλία για πιάσει δουλεία ως σερβιτόρα στα Hooters

Newsroom

Οι χαμηλές αμοιβές και το υψηλό στρες έχει αναγκάσει αρκετούς εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη διδασκαλία και να αναζητήσουν άλλες επαγγελματικές διεξόδους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη «η πανδημία αύξησε το εργασιακό στρες των εκπαιδευτικών και των διευθυντών σχολείων Κ-12», με συνέπεια να αισθάνονται διπλάσια καταπονημένοι από άλλους εργαζόμενους.

 

Η 32χρονη, Alison  Chavez,  εξήγησε γιατί εγκατέλειψε την κακοπληρωμένη της δουλεία ως εκπαιδευτικός σε γυμνάσιο, προκειμένου να εργαστεί ως σερβιτόρα στο Hooters, όπου εμφανίσιμες κοπέλες σερβίρουν φτερούγες κοτόπουλου σε πελάτες, φορώντας αμφιλεγόμενες στολές εργασίας. 

«Έβγαζα 1.000 δολάρια δύο φορές το μήνα ως εκπαιδευτικός. Τώρα, μπορώ να βγάλω 1.000 δολάρια σε δύο ημέρες», », δήλωσε 32χρονη που είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η Αμερικανική Ένωση Εκπαιδευτικής Έρευνας διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα άγχους σε σύγκριση με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, 20% περισσότερες πιθανότητες από τους υπαλλήλους γραφείου και 30% περισσότερες πιθανότητες από τους στρατιωτικούς και τους αγρότες. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δίνουν μια ανησυχητική εικόνα της κρίσης ψυχικής υγείας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η Chavez υπέβαλε την παραίτησή της στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη άνοιξη - αρχικά ελπίζοντας να βρει δουλειά στην βιομηχανία τεχνολογίας. Αφού ολοκλήρωσε μία εξάμηνη εκπαίδευση στον σχεδιασμό της εμπειρίας του χρήστη, έκανε αίτηση σε περισσότερες από 500 εταιρείες, αλλά δεν κατάφερε να βρει δουλεία, Έτσι, τον Σεπτέμβριο έπιασε δουλειά Hooters.

σερβιτόραΗΠΑεκπαιδευτικόςειδήσεις τώρα