Κόσμος|03.09.2024 16:20

Φρίκη στη Γαλλία: Νάρκωνε τη σύζυγό του και τη βίαζε με δεκάδες άντρες επί μία 10ετία - Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που ζούσε

Newsroom

Σοκ προκαλεί στη Γαλλία η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης μιας γυναίκας επί 10 χρόνια από τον σύζυγο της και άλλους άνδρες, ενώ ήταν ναρκωμένη.

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος σύζυγος της Ντομινίκ Π. κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε ένα αρρωστημένο κύκλωμα βιασμών, χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό φόρουμ μέσω του οποίου προσκαλούσε δεκάδες άντρες στο σπίτι του, πριν τους βιντεοσκοπήσει να βιάζουν τη σύζυγό του, όπως γράφει η Daily Mail.

Η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα (2/9) και η άτυχη γυναίκα είναι υποχρεωμένη να ζει ξανά τον εφιάλτη, αφού αναγκάζεται όχι μόνο να αντικρίσει τον σύζυγό της στη δίκη, αλλά και τους 51 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό και την κακοποίησή της. Η αποτρόπαια σεξουαλική κακοποίηση που ενορχήστρωσε ο Ντομινίκ λέγεται ότι ξεκίνησε το 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε κοντά στο Παρίσι, και συνεχίστηκε αφού μετακόμισαν στο Μαζάν, δύο χρόνια αργότερα.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης της γυναίκας

Η φρικιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο σύζυγός της, Ντομινίκ, συνελήφθη το 2020 για προσπάθεια βιντεοσκόπησης γυναικών κάτω από τις φούστες τους σε ένα σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία κατέσχεσε το υλικό που είχε ανακαλύπτοντας περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο που τεκμηρίωναν τη μακροχρόνια κακοποίηση της γυναίκας του.

Ο Ντομινίκ παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι ξεκίνησε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνούνταν, ενώ στη συνέχεια άρχισε να προσκαλεί άλλους άντρες να συμμετάσχουν. Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της, έλιωνε υπνωτικά χάπια στο φαγητό και το ποτό της για να την βάλει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια έβαζε σε εφαρμογή το αρρωστημένο σχέδιό του.

Αντιμετωπίζει με σθένος τον εφιάλτη που ζούσε

Η Ζιζέλ επέλεξε να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εκθέσει τους βιαστές της. Παρ' όλα αυτά, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της, ο Αντουάν Καμύ, αυτή ήταν και θα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο της η Ζιζέλ «φοβόταν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ανακουφισμένη που η ακροαματική διαδικασία είναι ανοιχτή και που δεν θα κλειστεί στην αίθουσα για τέσσερις μήνες μαζί με τους βιαστές της. Θέλει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό σχετικά με τα χάπια βιασμού, ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ». Σημειώνεται ότι από τους 51 κατηγορούμενους άνδρες, 20, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εκτός φυλακής, με εγγύηση.

Ύποπτος και για δολοφονία ο σύζυγος

Ο σύζυγος της Ζιζέλ είναι επίσης ύποπτος για το βιασμό και τη δολοφονία της Sophie Narme, μιας 23χρονης κτηματομεσίτριας, η οποία βρέθηκε ακρωτηριασμένη σε ένα διαμέρισμα στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού το Δεκέμβριο του 1991. Οι πηγές των ερευνών δήλωσαν στη Le Parisien ότι υποπτεύονται ότι ο Ντομινίκ κανόνισε συνάντηση με τον Narme στο διαμέρισμα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «κ. Duboste». Εκείνος, από την πλευρά του, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Προβληματισμός με τη λάθος διάγνωση

Η υπόθεση έχει προκαλέσει προβληματισμό και στην ιατρική κοινότητα, μιας και η γυναίκα είχε επισκεφθεί γυναικολόγους και νευρολόγους για συμπτώματα που περιλάμβαναν απώλεια μαλλιών και μνήμης, χωρίς όμως να διαγνωστεί σωστά. Μάλιστα η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ανοίξει μια συζήτηση στη Γαλλία για την αναθεώρηση της νομοθεσίας περί βιασμού, ώστε να γίνεται σαφές ότι η σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση αποτελεί βιασμό, ενώ η συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει όταν ο άλλος βρίσκεται σε κατάσταση που επηρεάζει την κρίση του.

δικαστήριοδίκηΓαλλίαβιασμόςσεξουαλική κακοποίησηειδήσειςειδήσεις τώρα