Κόσμος|09.09.2024 21:45

Βρετανία: Εκκολάφτηκε μετά από 25 χρόνια προσπάθειας ένα από τα πιο επικίνδυνα πουλιά στον κόσμο

Newsroom

Ένα από τα πιο επικίνδυνα πουλιά του κόσμου εκκολάφτηκε με επιτυχία για πρώτη φορά σε ένα πάρκο πτηνών στη Βρετανία. Πρόκειται για τον καζουάριο, ο οποίος θεωρείται θανατηφόρος λόγω των ισχυρών ποδιών και νυχιών του - και της επιθετικής συμπεριφοράς του όταν απειλείται.

Προσπαθούσαν να αναπαράγουν το γιγάντιο πτηνό για πάνω από 25 χρόνια καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναπαραχθεί σε αιχμαλωσία.

Ο καζουάριος είναι ο πρώτος που γεννιέται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2021. Το πτηνό είναι ιθαγενές στα τροπικά δάση της βόρειας Αυστραλίας και της Νέας Γουινέας.

Γιατί είναι από τα πιο επικίνδυνα πουλιά στον κόσμο 

«Όταν ρίξαμε την πρώτη ματιά στον μικροσκοπικό καζουάριο ήταν πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή στιγμή», δήλωσε ο φύλακας του πάρκου, Alistair Keen στο BBC.

«Οι καζουάριοι έχουν τη φήμη ενός από τα πιο επικίνδυνα πουλιά στον κόσμο και το μέγεθος, η ταχύτητα και η δύναμή τους σε συνδυασμό με τα νύχια τους που μοιάζουν με στιλέτο και έχουν μήκος 10 εκατοστών σημαίνει ότι πρέπει να παίρνουμε τη φροντίδα τους εξαιρετικά σοβαρά».

Θεωρούνται από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα είδη πτηνών στον κόσμο και μπορούν να ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά και να τρέχουν μέχρι και 30 μίλια/ώρα.

Βρετανίαπουλιάειδήσεις τώρα