Κόσμος|18.09.2024 11:12

Πήγε να κάνει καλό... και το πλήρωσε: Γυναίκα στη Βρετανία άφησε ντουλάπι έξω από το σπίτι της για να το πάρει κάποιος και «έφαγε» πρόστιμο

Newsroom

Πρόστιμο 500 λιρών (περίπου 590 ευρώ) επιβλήθηκε σε μια γυναίκα από τη Βρετανία για απόρριψη σκουπιδιών αφού άφησε ένα ντουλάπι έξω από το σπίτι της.

Η Ιζαμπέλ Πεπίν δήλωσε ότι άφησε το έπιπλο έξω καθώς «είχε ακόμα λίγη ζωή μέσα του». Ένας υπάλληλος επιβολής του νόμου επέβαλε το πρόστιμο στην κυρία Πεπίν στο κατώφλι της, αφού την προειδοποίησε να μετακινήσει το ντουλάπι από το δρόμο τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

«Λαμβάνουμε μέτρα για την απόρριψη απορριμμάτων για να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητες μπορούν να απολαμβάνουν πλήρως τον τόπο όπου ζουν και να είναι υπερήφανες για τη γειτονιά τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει»

Η κυρία Πεπίν, η οποία εργάζεται ως καλλιτέχνης, δήλωσε στο BBC ότι οι κάτοικοι της περιοχής συχνά αφήνουν έπιπλα έξω για λίγες ημέρες για να δουν αν θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε κάποιον άλλο στην κοινότητα.

«Ζω εδώ 12 χρόνια και το κάνω αυτό εδώ και 12 χρόνια και δεν είχα ποτέ κανένα παράπονο ή ένδειξη ότι αυτό ήταν κάτι παράνομο», λέει η ίδια.

Μετά την προειδοποίηση, μετέφερε το ντουλάπι στο δρόμο της για να το πάρουν. «Οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και πιθανότατα δεν θα πήγαιναν στην ιδιοκτησία μου για να πάρουν κάτι», δικαιολογήθηκε, εξηγώντας γιατί άφησε το ντουλάπι στο δρόμο.

Η γυναίκα δήλωσε επίσης πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου. «Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε τα πράγματα μακριά από τις χωματερές και να βοηθήσουμε άλλους κατοίκους», είπε.

Σημειώνεται πως η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί από τα δικαστήρια για την απόρριψη σκουπιδιών είναι 50.000 λίρες Αγγλίας ή ποινή φυλάκισης.

πρόστιμοΒρετανίασκουπίδιαειδήσεις τώρα