Κόσμος|30.09.2024 20:20

Μπόρις Τζόνσον για βασίλισσα Ελισάβετ: «Είχε καρκίνο των οστών» - Τι αποκάλυψε για την τελευταία τους συνάντηση

Newsroom

Σε βαθιά γεράματα απέδωσαν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ οι άνθρωποι του Παλατιού, ωστόσο, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να ανατρέψει τα όσα ξέραμε.

Ο Μπόρις Τζόνσον προέβη σε μια αποκαλυπτική πληροφορία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Η βασίλισσα «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών στα τελευταία της χρόνια», υποστήριξε στα απομνημονεύματά του.

Σε απόσπασμα από το βιβλίο με τίτλο «Unleashed», το οποίο αναμένεται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα, ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «γνώριζε εδώ και έναν χρόνο ή περισσότερο» ότι η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών» όταν παραιτήθηκε, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2022, μόλις δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της. Πάντως, είναι η πρώτη φορά που ένας υψηλόβαθμος Βρετανός πολιτικός μιλάει για την πιθανή αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αν και η αιτία θανάτου της ήταν τα «γηρατειά» σύμφωνα με το σχετικό πιστοποιητικό.

«Φαινόταν χλωμή»

Σε άλλο απόσπασμα από το βιβλίο, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας προχώρησε σε αποκαλύψεις από την τελευταία συνάντηση του με την βασίλισσα. Όπως ανέφερε «φαινόταν χλωμή και πιο σκυφτή και είχε σκούρους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από σταγόνες ή ενέσεις». Ωστόσο, όπως τόνισε, η διάθεση της μονάρχη ήταν «εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της».

Ακόμα, ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι η εκλιπούσα βασίλισσα γνώριζε «όλο το καλοκαίρι ότι θα "έφευγε", αλλά ήταν αποφασισμένη να αντέξει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον», δηλαδή τη μεταβίβαση της εξουσίας από εκείνον στη διάδοχό του, Λιζ Τρας.

ειδήσειςΒασίλισσα ΕλισάβετΜπόρις ΤζόνσονΒρετανίαειδήσεις τώρα