Κόσμος|10.10.2024 23:15

Κίνα: Θανατική ποινή στον πρώην υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας για δωροληψία

Newsroom

Ο πρώην υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Φαν Γιφέι καταδικάσθηκε σε θάνατο με διετή αναστολή για δωροληψία, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς συνεχίζεται στη χώρα μια σαρωτική εκστρατεία κατά της διαφθοράς στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο Φαν ομολόγησε ότι αποδέχθηκε παρανόμως ιδιοκτησία αξίας άνω των 386 εκατομμυρίων γιουάν (54,55 εκατομμύρια δολάρια), επωφελούμενος από τις ανώτερες θέσεις που κατείχε στην κεντρική τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων η China Construction Bank, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κινεζικό δικαστήριο.

Η ποινή θα μετατραπεί σε ισόβια 

Μετά τη διετή αναστολή, η θανατική καταδίκη του Φαν θα μετατραπεί σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής, ανακοίνωσε το δικαστήριο στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα πάντα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. «Ο Φαν Γιφέι αποδέχθηκε δωροδοκίες εξαιρετικά μεγάλου ποσού, οι περιστάσεις των εγκλημάτων του ήταν εξαιρετικά σοβαρές, ο κοινωνικός αντίκτυπος ήταν υπερβολικά αρνητικός και τα συμφέροντα του κράτους και του λαού υπέστησαν εξαιρετικά βαριές απώλειες», δήλωσε το δικαστήριο.

Ο 60χρονος Φαν είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά της διαφθοράς.

ειδήσεις τώραθανατική ποινήΚίνα