Κόσμος | 10.10.2024 17:00

Κυβέρνηση Ισραήλ: Δεν υπάρχουν σχέδια επίθεσης στην Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Το Ισραήλ απάντησε στη δήλωση του Ερντογάν ότι «η Τουρκία είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ». Ο πρόεδρος Χέρτζογκ δήλωσε: «Σεβόμαστε τον τουρκικό λαό».

«Σεβόμαστε το λαό της Τουρκίας»

Η πρόσφατη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ, διαψεύστηκε σήμερα κι επισήμως από το Ισραήλ.  Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ διέψευσε οποιαδήποτε πρόθεση στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

«Είδα ότι έγιναν κάποια σχόλια από τον ηγέτη της Τουρκίας σχετικά με τα υποτιθέμενα σχέδια του Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας», ειπε ο Χέρστογκ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη Διάσκεψη των Προέδρων των μεγαλύτερων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το Ισραήλ δεν είχε ποτέ σχέδια εναντίον της Τουρκίας».

«Αντιθέτως», συνέχισε, «έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον λαό της Τουρκίας και εκείνος έχει μεγάλο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των λαών και οι λαοί θα υπερισχύσουν έναντι όλων των φωνών που είναι αρνητικές για τη φιλία και τη συνύπαρξη».

ΤουρκίαπόλεμοςΙσραήλειδήσεις τώρα