Κόσμος|10.10.2024 17:50

Τυφώνας Μίλτον: Σώος ο «Υπολοχαγός Νταν» που έγινε viral γιατί δεν εγκατέλειψε το σκάφος του

Newsroom

Επελαύνει στη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον ενώ, το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνει η υπόθεση του «υπολοχαγού Νταν» - του καπετάνιου που αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του, ενώ αναμένονταν να χτυπήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Τζο Μαλινόφσκι, όπως είναι το κανονικό όνομα του «υπολοχαγού Νταν», ζει στο 6μετρο ιστιοφόρο του, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του κόλπου της Τάμπα. Το ένα πόδι του Μαλινόφσκι είναι ακρωτηριασμένο. Παρότι οι κάτοικοι της περιοχής κατά χιλιάδες εκκένωσαν τα σπίτια τους, ο ίδιος αρνούνταν να εγκαταλείψει το σκάφος του.

Δημοσιογράφος νωρίτερα την Πέμπτη (10/10) έκανε ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία, το σκάφος του «υπολοχαγού» ήταν ακόμα δεμένο στην αποβάθρα και ο ίδιος κοιμόταν. Μερικές ώρες αργότερα, άλλος δημοσιογράφος τον επισκέφθηκε και διαπίστωσε ότι είναι καλά.

Η New York Post αναφέρει σχετικά με την τύχη του «υπολοχαγού Νταν» εν μέσω του τυφώνα Μίλτον ότι, η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης, ότι ο Μαλινόφσκι διασώθηκε από την αστυνομία. «Έχει διασωθεί και τώρα βρίσκεται επίσης σε καταφύγιο. Εάν καταφέρουμε να πείσουμε τον υπολοχαγό Νταν να πάει σε ένα καταφύγιο, μπορούμε να πείσουμε οποιονδήποτε να το κάνει αυτό», ισχυρίστηκε η ίδια, ωστόσο ο άνδρας εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στο μικρό του ιστιοφόρο που ήταν δεμένο στον κόλπο.

«Ο Νταν είναι ακόμα ζωντανός, παιδιά!»

Ο Μπράιαν Έντιν, ανταποκριτής του News Nation, έγραψε σε ανάρτησή του πως, «η δήμαρχος της Τάμπα μόλις είπε στη συνέντευξη Τύπου πως ο υπολοχαγός Νταν πήγε σε ένα καταφύγιο. Δεν το έκανε, στέκομαι εδώ». Ο Έντιν στη συνέχεια δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μαλινόφσκι να βγάζει το κεφάλι του από την καμπίνα του ιστιοφόρου του.

Ο Μαλινόφσκι συμμετείχε και σε ένα live με TikTokers, όσο ο τυφώνας Μίλτον περνούσε από την Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ. Ένας από αυτούς ξεκίνησε καμπάνια GoFundMe για τον «υπολοχαγό Νταν».

Ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια του live πως, «ο Νταν είναι ακόμα ζωντανός, παιδιά! Ο Νταν είναι ζωντανός! Η δήμαρχος της Τάμπα είπε ότι έφυγε, αλλά δεν έφυγε. Βρίσκεται ακόμα στο σκάφος».

ΦλόριντασκάφοςΤυφώνας Μίλτονειδήσεις τώραακραία καιρικά φαινόμεναάνδρας