Σινεμά | 03.06.2020 13:28

«Mission: Impossible 7»: Πώς θα ξεκινήσουν πάλι τα γυρίσματα τον Σεπτέμβριο

Newsroom

Το «Mission: Impossible 7», του οποίου η παραγωγή διακόπηκε τον Φεβρουάριο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ξαναρχίσει τον Σεπτέμβριο γυρίσματα δίνοντας προτεραιότητα στις εξωτερικές σκηνές της ταινίας, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety.

Ο Βρετανός ηθοποιός Σάιμον Πεγκ που υποδύεται τον Benji Dunn στη σειρά, αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές σχεδιάζουν την επανεκκίνηση της παραγωγής για το φθινόπωρο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αστειεύεται, μάλιστα, ότι οι σκηνές μάχης θα πρέπει να γυριστούν τηρώντας την απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου. Ο ίδιος είπε ότι για τις σκηνές που σχετίζονται με οποιαδήποτε διάδραση των ηθοποιών σε κοντινή απόσταση, θα πρέπει να καθοριστεί τι είναι ασφαλές να κάνουν και τι όχι. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τα τεστ, και αν οι ηθοποιοί θα πρέπει να παιρνούν τεστ σε τακτικά διαστήματα.»

Τα σχέδια για την επανεκκίνηση μιας υπερπαραγωγής, όπως το «Mission: Impossible 7», με το πολυπληθές συνεργείο, το πολυπρόσωπο cast και τις διαφορετικές τοποθεσίες, θεωρούνται σημαντική ώθηση για την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, ωστόσο γίνονται με αργά και προσεκτικά βήματα.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο βοηθός σκηνοθέτη του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι στο «Mission: Impossible 7», Τόμι Γκόρμλεϊ, επιβεβαίωσε την πληροφορία: «Ελπίζουμε να ξαναρχίσουμε τον Σεπτέμβριο. Ελπίζουμε να επισκεφθούμε όλες τις χώρες που ήταν στο αρχικό πρόγραμμα των γυρισμάτων κι ελπίζουμε να γυρίσουμε ένα μεγάλο μέρος της ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο backlot και στο στούντιο». Ο στόχος είναι το μπλοκμπάστερ της Paramount να γυριστεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 ως την άνοιξη του 2021.

Η παραγωγή της σειράς με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ σταμάτησε στα τέλη Φεβρουαρίου λίγες μέρες πριν από την έναρξη γυρισμάτων στη Βενετία, καθώς η Ιταλία βρέθηκε στο επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολυπλοκότητα της παραγωγής ενός μεγάλου μεγέθους αυτή την εποχή, ο Γκόρμλεϊ είπε: «Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Δεν είμαστε μια ταινία δωματίου. Φτιάχνουμε θέαμα, και αυτό περιμένουν οι θεατές από εμάς. Αν έχουμε τα πρωτόκολλα σε ισχύ και βάλουμε σε σειρά όλες τις διαδικασίες πολύ προσεκτικά, θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις, όπως τα stunts, τις σκηνές πλήθους κ.λπ. αλλά δεν μπορεί να γίνει «Mission Impossible» χωρίς σκηνές μάχης ή σκηνές αυτοκινητιστικών καταδιώξεων».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κινηματογραφική βιομηχανία προσαρμόζεται και στις δυσκολότερες καταστάσεις δίνοντας ένα δείγμα της εμπειρίας του σε τεράστιο συγκρότημα ζυθοποιίας για την φωτογράφιση του «Star Trek», κατά τη διάρκεια της οποίας το πλήρωμα έπρεπε να φοράει προστατευτικά προσώπου και γάντια - παρόμοια με αυτά που απαιτούνται για τον κορονοϊό.

«Επειδή ήμασταν σε ένα εργοστάσιο τροφίμων, πράξαμε αυτό που έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη… Είμαστε τρομερά ευέλικτοι και συνηθίζουμε να δουλεύουμε στις πιο ακραίες καταστάσεις, στις πιο ακραίες τοποθεσίες. Μπορούμε βασικά να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε αν το προετοιμάσουμε αρκετά προσεκτικά.»

Οι δηλώσεις έγιναν μία ημέρα μετά την έκδοση του πρωτόκολλου από το Βρετανικό Κέντρο Κινηματογράφου σχετικά με την ασφάλεια των οπτικοακουστικών παραγωγών κατά την περίοδο της πανδημίας. Ο βοηθός σκηνοθέτης της έβδομης «Επικίνδυνης αποστολής» χαρακτήρισε τις οδηγίες ως «εξαιρετικές», προσθέτοντας: «Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά για κάθε εργαζόμενο στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και για δεκάδες χιλιάδες άτομα… Οφείλουμε να το κάνουμε με ασφάλεια για προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας».

Mission Impossible 7μέτρα κορονοϊόςΤομ Κρουζγυρίσματα