Σινεμά | 27.08.2022 18:30

Τα κινηματογραφά νέα του Σαββατοκύριακου: Οι «κρυφές» προβολές του Batgirl, η Cate Blanchett σε ρόλο μαέστρου και η ακύρωση του Resident Evil από το Netflix

Newsroom

- Άφωνους άφησε τους θαυμαστές της DC η Warner Bros, όταν ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει τη νέα ταινία «Batgirl». Το «Batgirl», η κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα της DC Comics, «σκοτώθηκε» στη Warner Bros., αναφέρει χαρακτηριστικά το Variety. Δεν θα κάνει πρεμιέρα σε καμία πλατφόρμα του στούντιο - ούτε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ούτε στο HBO Max. Σημειώνεται ότι η ταινία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ήταν σχεδόν έτοιμη για να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο HBO Max.

Ο λόγος που η έξοδος της ταινίας ακυρώθηκε, είναι επειδή ο νέος CEO της Warner Ντέιβιντ Ζάσλαβ σκαρφίστηκε αυτό τον τρόπο για να πετύχει επιστροφή φόρου. Tώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, ο Ζάσλαβ και το επιτελείο του  θα οργανώσουν μυστικές προβολές της κόπιας εργασίας της ταινίας για το καστ και το συνεργείο, ώστε να δουν πώς ήταν η ταινία για την οποία χρειάστηκαν άπειρες εργατοώρες και την οποια δεν θα δει ποτέ το κοινό. Ούτε και κανείς ποτέ ξανά πιθανώς, γιατί σε αρκετά sites αναφέρεται ότι η Warner, σε μια απόπειρα να πείσει την Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να αποκομίσει κέρδος από την ταινία στο μέλλον, σχεδιάζει να καταστρέψει όλο το υλικό που έχει γυριστεί. 

- Η Cate Blanchett είναι μια ξέφρενη μαέστρος στο τρέιλερ της νέας ταινάς «Tar» στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο Τοντ Φιλντ, δημιουργός των 3 οσκαρικών υποψηφιοτήτων από δύο μόλις ταινίες («Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» και «Κρυφές Επιθυμίες»), επιστρέφει μετά από 16 ολόκληρα χρόνια με ένα έργο που προκαλεί μεγάλες προσδοκίες.

Η Blanchett υποδύεται τη μαέστρο Lydia Tar, η οποία, στην αρχή του τρέιλερ, στέκεται σε μαύρο φόντο και σε αργή κίνηση εκπνέει καπνό από το στόμα της. Αυτό αποτελεί την αφορμή για να ξεκινήσει ένας μονόλογος για το νόημα του χρόνου.  «Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς εμένα. Εγώ ξεκινάω το ρολόι», ακούγεται μια φωνή, ενώ η Tar μελετά σκεπτόμενη μια στοίβα δίσκων κλασικής μουσικής.

Δείτε το τρέιλερ:

- Τον ρόλο που υποδύεται ο Χάρι Στάιλς στη δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Ολίβια Γουάιλντ, το «Don’t Worry Darling», ήταν αρχικά να υποδυθεί ο Σάια ΛαΜπεφ. Ο ηθοποιός όμως απολύθηκε μόλις ξεκίνησε η παραγωγή. Η Ολίβια Γουάιλντ ανέφερε σε συνέντευξή της στο Variety τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. «Τον απέλυσα για να δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον, ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης», ανέφερε η Γουάιλντ.

«Έχει μια μέθοδο που κατά κάποιο τρόπο απαιτεί μια επιθετική ενέργεια που για μένα δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλές ερμηνείες. Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποσπάσεις καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς είναι να δημιουργήσεις ένα ασφαλές περιβάλλον. Και στο τέλος της μέρας είναι δική μου ευθύνη απέναντι στην παραγωγή και στο καστ να τους προστατεύσω. Πιο πολύ σκέφτηκα την Φλόρενς Πιου, η οποία θα βρισκόταν σε πολύ ευάλωτες στιγμές για έναν ηθοποιό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και χρειαζόταν έναν πιο υποστηρικτικό πρωταγωνιστή», κατέληξε η Γουάιλντ.

Τι θα δούμε στις συνδρομητικές πλατφόρμες

- O Jeffrey Dean Morgan (Negan στο Walking Dead) θα συμμετάσχει στην 4η σεζόν του The Boys που προβάλλεται από το Prime Video της Amazon. Aν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες για τον ρόλο του, εκεί θα συναντήσει ξανά μετά το Supernatural τον Jensen Ackles που μπήκε στο καστ στην τρίτη σεζόν και τον Eric Kripke.

Ο Jeffrey Dean Morgan ολοκλήρωσε πριν από μερικούς μήνες τα γυρίσματα του Walking Dead, με το τελευταίο κομμάτι της 11ης σεζόν να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, ενώ θα επαναλάβει τον ρόλο στο Isle of the Dead μαζί με την Lauren Cohan που υποδύεται την Μάγκι.

- Το τηλεοπτικό Resident Evil του Netflix δε θα συνεχιστεί για 2η σεζόν. Σύμφωνα με το Deadline, η δημοφιλής πλατφόρμα αποφάσισε τη διακοπή της σειράς μετά από μόλις μια σεζόν, η οποία βασιζόταν ελαφρώς στο διάσημο videogame franchise της Capcom. Η ακύρωση του Resident Evil έρχεται ενάμιση μήνα μόλις μετά την πρεμιέρα του που έγινε στις 14 Ιουλίου και βάσει των αριθμών και της τηλεθέασης που κατάφερε εν τέλει, φαινόταν ότι το Netflix δύσκολα θα έδινε το πράσινο φως για μια δεύτερη σεζόν.

Στην πρεμιέρα του το Resident Evil ανέβηκε στη Νο.2 θέση με 72.7 εκατομμύρια ώρες προβολών που θεωρείται αποδεκτό νούμερο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι έπαιξε απέναντι στο Stranger Things. Όμως το Netflix κρίνει την επιτυχία μιας σειράς εάν παίρνει μεγάλη ώθηση στις προβολές του τη 2η εβδομάδα κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα οι τηλεθέασή της να έχει μειωθεί τόσο που την έριξε από το Top 10. 

Η σύνοψη της σειράς αναφέρει:

Έτος 2036 - 14 χρόνια μετά την παγκόσμια κατάρρευση που επήλθε από έναν θανατηφόρο ιό, η Jade Wesker παλεύει να επιβιώσει σε έναν κόσμο που κυριαρχούν αιμοδιψή μολυσμένοι και τέρατα. Σε αυτό το απόλυτο χάος, η Jade στοιχειώνεται από το παρελθόν της στη Νέα Racoon City, από την ανατριχιαστική σύνδεση του πατέρα της με την Umbrella Corporation αλλά κυρίως από τα όσα συνέβησαν στην αδερφή της, Billie.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κινηματογράφοςNetflixταινίεςσειρέςειδήσεις τώρασυνδρομητική τηλεόραση