Πολιτισμός | 14.08.2023 11:32

Tηλεοπτική θεατρική νουβέλα μικρού μήκους γίνεται το βιβλίο «Αντίστιξη» της Μαρίας-Δέσποινας Ράμμου-Το τρέιλερ

Newsroom
Το βιβλίο της Μαρίας-Δέσποινας Ράμμου με τίτλο «Αντίστιξη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση (κ. Δήμητρα Καραγιάννη), αποκτά σάρκα και οστά σύντομα, ως τηλεοπτική θεατρική νουβέλα μικρού μήκους.
Η πρωτότυπη νουβέλα, αξιοποιώντας ως δομικό συστατικό ένα σύγχρονο φαινόμενο σε έξαρση, όπως ειναι οι γυναικοκτονίες, πραγματεύεται διαχρονικές ανησυχίες: ανασφάλειες και υπαρξιακά ερωτήματα ξεπροβάλλουν επιτακτικά σε κάθε σελίδα και απλώνονται ως το τέλος.
Ζωή και θάνατος, ψευδαίσθηση και πραγματικότητα συμπλέκονται, για να αποδώσουν με έναν τραγικό μανδύα αλληγορίες. Στον πυρήνα της σύλληψης η εξαΰλωση των βασανιστικών αμφιβολιών μέσω της διαδοχικής «αλληλοσύστασης» και αποβίωσης των χαρακτήρων, οι οποίοι δένονται με στενούς αρμούς συναισθηματικής, ψυχολογικής και διανοητικής εξάρτησης.
Αφετηρία η κοινή οδύνη και στόχος η μόνιμη αποτίναξή της: μέσο το ταξίδι των πρωταγωνιστών στις ρίζες τους, οχυρό η αγάπη τους για τη ζωή, το τέρμα η αρμονία, η Αντίστιξη» στις πράξεις και τις επιδιώξεις τους. 
βιβλίοκινηματογράφοςειδήσεις τώρα