Food & Drink|08.02.2022 11:05

Φτιάχνετε κρεατόσουπα; Ποιο μοσχαρίσιο κομμάτι να προτιμήσετε

Newsroom

Για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο τονωτικό από μία κρεατόσουπα. Οι σούπες με μοσχάρι είναι από τις πλέον δημοφιλείς χειμωνιάτικες επιλογές. Αχνιστές, πλούσιες σε γεύση και αρώματα, αλλά και εξαιρετικά δυναμωτικές γίνονται ακόμη νοστιμότερες αν διαλέξει κανείς και το σωστό κομμάτι κρέατος.

Το βραστό μοσχάρι στην ελληνική κουζίνα συνήθως γίνεται με πατάτες, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και λεμόνι. Αυτά τα υλικά πραγματικά αρκούν για να βγει ένα πιάτο που θα καλύψει και τις ανάγκες του ουρανίσκου και τις ανάγκες της ψυχής. Θαλπωρή και νοστιμιά σε κάθε κουταλιά!

Τα μυστικά για δυνατό ζωμό

Για να βει ο ζωμός ο καλύτερος δυνατός από άποψη υφής και γεύσης καλό είναι να διαλέξετε ανάμεσα στα εξής κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος: ποντίκι, όσο μπούκο, λαιμός ή ελιά.

Ποντίκι. Χωρίς κόκαλο μα ιδιαίτερα μαλακό, γιατί είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό (κολλαγόνο) στοιχείο που δίνει εξαιρετικές σούπες. Αρέσει πολύ στα παιδιά (άλλωστε αποτελεί την πρώτη κρεατόσουπά τους). Βγάζει νόστιμο «ζελέ», που εξασφαλίζει τέλειο και πλούσιο ζωμό. Το κότσι (στα πίσω πόδια) και το ποντίκι (στα μπροστινά), βρίσκονται στο ίδιο περίπου σημείο των ποδιών του ζώου. Ωστόσο το ποντίκι είναι το καλύτερο για σούπα, ενώ το κότσι προτιμάται για μαγειρευτά.

Όσο μπούκο. Όταν δεν αφαιρεθεί το κόκαλο απ’ το ποντίκι τότε έχουμε το όσο μπούκο. Και αυτά τα κομμάτια που κρατούν το μεδούλι δίνουν υπέροχες, δυνατές μοσχαρόσουπες.

Ελιά (λαιμός ή σβέρκος). Είναι από τα πιο μαλακά κομμάτια του μοσχαριού και χρησιμοποιείται για τα μαγειρευτά. Ωστόσο μπορεί να δώσει και αξιοπρεπές βραστό ή σουπίτσα.

Ψάχνετε κλασική συνταγή για Μοσχάρι Βραστό (Σούπα); Πατήστε εδώ!

σούπαμοσχάρι