Επικά λαζάνια με μελιτζάνες, τυριά και μορταδέλα - Φωτογραφίες βήμα βήμα
NewsroomΘα γλείφετε και τα δάχτυλά σας με τούτη τη λαχταριστή συνταγή σπιτικής κουζίνας από το icookgreek.com. για λαζάνια με μελιτζάνες που βγαίνει ευκολότερα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά της.
Συνταγή για λαζάνια με μελιτζάνες, τυριά και μορταδέλα
Υλικά για 4-6 άτομα: • 18 πλάκες φαρδιά λαζάνια • 3 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή πασάτα • 3 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες • 200 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε λεπτά φετάκια • 2/3 φλιτζανιού λάδι • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο • μερικά φύλλα βασιλικού • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη • 250 γρ. μοτσαρέλα ή γκούντα κομμένη σε κυβάκια • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΒΗΜΑ 1. Πλένετε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζετε. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Αλευρώνετε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Κατόπιν τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
BHMA 2. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τη ντομάτα και το βασιλικό και βράζετε για 20'. Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα και την αφήνετε να κρυώσει.
BHMA 3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε σε μια καλή στρώση τις μελιτζάνες. Απλώνετε λίγη σάλτσα ντομάτας. Από πάνω καλύπτετε με 6 λαζάνια, σκορπίζετε τη μορταδέλα και μια καλή ποσότητα τυριών. Επαναλαμβάνετε δεύτερη στρώση με λαζάνια, μορταδέλα, τυριά και ντομάτα και τέλος από πάνω λαζάνια και σάλτσα ντομάτας. Σκορπίζετε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο στους 200° C για 40’-45’.
- Προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 60.000 μέχρι τις 18:00 – Μία ώρα παράταση, στις 20:00 κλείνουν οι κάλπες
- e-Αποδείξεις: Αντίστροφη μέτρηση για να γλιτώσετε έξτρα φόρο - Όσα πρέπει να ξέρετε
- Σέρρες: Πέθανε 15χρονος οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο - Οδηγούσε με τρία παιδιά μέσα
- Κρήτη: Συνελήφθη και η μητέρα του γαμπρού με τα ναρκωτικά