Food & Drink|08.07.2024 07:50

Για απολύτως πρωτεϊνούχα wraps το TikTok έχει τη viral λύση

Newsroom

Τα διαφόρων ειδών τυλιχτά με τορτίγες ή λεπτές αραβικές πίτες του σούπερ μάρκετ είναι απ’ τις πλέον διαδεδομένες γρήγορες λύσεις σνακ με-ό,τι-έχει-το-ψυγείο είτε πρόκειται για πρόχειρο μεσημεριανό είτε για ελαφρύ βραδινό φαγητό. Ωστόσο το γεγονός ότι πρόκειται για πολυεπεξεργασμένους υδατάνθρακες βάζει πάντα σε δεύτερες σκέψεις όσους και όσες προσπαθούν να ακολουθούν μια σχετικά υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ή υιοθετούν μια δίαιτα μειωμένων υδατανθράκων.

Μόνο δύο υλικά για την «τορτίγια» πρωτεΐνης

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που κάνει θραύση στα σόσιαλ μίντια -από το TikTok μέχρι τον παππούλη του, το Facebook- μια πανεύκολη συνταγή που χρησιμοποιεί μόνο δύο υλικά για να φτιάξει ένα λεπτό (όσο το θες φύλλο) όπου μπορείς να τυλίξεις μέσα ό,τι τραβά η όρεξή σου από τυρί, σος και λαχανικά -ή ακόμη και αλλαντικά, αν σου αρέσουν- χωρίς να καταναλώσεις ίχνος αλευριού. Πρόκειται για ένα μείγμα που φτιάχνεται από αυγά και τυρί κότατζ, απλώνεται σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και ψήνεται για λίγο στο φούρνο. Αυτή η πολύ λεπτή φέτα, που θα μπορούσαμε να την πούμε και ένα είδος «ομελέτας», αλλά είναι πολύ πιο σταθερή και δεν διαλύεται τόσο εύκολα, προτείνεται ως λύση για απολύτως πρωτεϊνούχα wraps και τυλιχτά.

Συνταγή για «τορτίγια» πρωτεΐνης

Ακολουθεί ο τρόπος που την έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης με ένα βίντεο από το TikTok του. Ο Master Chef προτείνει για το μείγμα της πρωτεΐνικής τορτίγιας, ομολέτας ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τη: 220 γρ. τυρί cottage και 2 αυγά. Για τη γέμιση χρησιμοποιεί καπνιστό σολομό, τυρί-κρέμα ή γιαούρτι, αγγούρι, ξύσμα από 1/2 λεμόνι, άνηθο και αλάτι.

πρωτεΐνητορτίγιεςτυρίειδήσεις τώρα