Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
NewsroomΟ Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας προτείνει ένα εύκολο, νόστιμο και μυρωδάτο θαλασσινό πιάτο, ό,τι πρέπει για ούζο και παρέα.
Χρόνος: 20 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
150 γρ. σαρδέλες
150 γρ. ντομάτες (χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους)
20 γρ. κάππαρη
1/2 μάτσο μάραθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και τον μάραθο. Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τοποθετούμε πάνω τους τη φάρσα (γέμιση). «Παντρεύουμε» τα φιλέτα ανά δύο, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μετά λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
- Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος εξασκήθηκε στην σκοποβολή και αγόρασε σφαίρες - «Φως» στις σκοτεινές κινήσεις του Κρουκς
- Σοκ στον Πειραιά: Συνελήφθη 16χρονη για απόπειρα δολοφονίας 19χρονης - Την τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο
- Τι προβλέπει το μεγάλο deal ανάμεσα σε COSMOTE TV και Nova: Ποια η επιπλέον χρέωση - Η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου πακέτου
- Αθλήτρια της Εθνικής Στίβου βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ - Aναμένεται επίσημη ανακοίνωση