Φτιάχνουμε χταπόδι κρασάτο με ρεβίθια
NewsroomΟ Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας έδωσε τη συνταγή για αυτά τα πολύ γευστικά ρεβίθια με τη θαλασσινή αύρα.
Χρόνος: 1 ώρα και 40 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 χταπόδι μέτριο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
2 κόκκους μπαχάρι
Για τα ρεβίθια
500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε διαδοχικά το σκόρδο, το χταπόδι κομμένο, τις ντομάτες και το μπαχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε τα ρεβίθια στα πιάτα κι από πάνω βάζουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
- Η Ρωσία κατασκευάζει κινητά πυρηνικά καταφύγια - Η Ευρώπη προετοιμάζεται για πόλεμο;
- Προσωπικός γιατρός... από την αρχή: Γιατί πολίτες πρέπει να κάνουν νέες εγγραφές
- Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες και τους εξανάγκαζε σε επαιτεία
- Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του Λίαμ Πέιν - Παρόντες όλα τα μέλη των One Direction