Πώς θα κάνετε τις ωραιότερες ρεβιθόσουπες - Τιπς για το πώς θα χυλώσουν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ένα από τα πιο ωραία και θρεπτικά όσπρια είναι τα ρεβίθια. Με απλές και χρήσιμες συμβουλές τώρα που χειμώνιασε, μπορείτε να κάνετε τις πιο ωραίες, ζεστές σούπες. Αρκεί να ξέρετε πόση ώρα χρειάζεται να βράσουν αλλά και πώς θα χυλώσουν.
Σε πόση ώρα βράζουν τα ρεβίθια
Μισό κιλό ρεβίθια που χρησιμοποιεί συνήθως κανείς για το οικογενειακό τραπέζι (4-5 μερίδες) χρειάζονται σε κλασική κατσαρόλα περίπου 1 με 1½ ώρα μαγειρέματος. Με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν αφεθεί επαρκώς να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται και ένα 10λεπτο προβρασμού, κατά το οποίο στόχος είναι να αφαιρέσετε τον αφρό που θα σχηματιστεί.
Πώς χυλώνουν τα ρεβίθια;
Τα ρεβίθια, όπως και άλλα όσπρια, χυλώνουν πρώτα και κύρια με την …υπομονή. Δηλαδή με το να τους δίνουμε το χρόνο που χρειάζονται για να απορροφήσουν τα υγρά τους ανακατεύοντάς τα προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Στο χύλωμα βοηθάει φυσικά και το κρεμμύδι, που θα διαλυθεί στα υγρά και θα τους προσδώσει πιο δεμένη υφή και τη γλύκα του, το ελαιόλαδο, αλλά και το καρότο, αν επιλέξετε να το λιώσετε μέσα στη σούπα. Δείτε τη συνέχεια εδώ.
Κατέρρευσε ψηφιακά το Νοσοκομείο της Νίκαιας: Εξετάσεις, εξιτήρια, μισθοδοσίες... στο χέρι
Η μάχη των... ντεσιμπέλ στη Θεσσαλονίκη: Κάθε μέρα 10 επιχειρηματίες οδηγούνται με χειροπέδες στο κρατητήριο
Φοβερός και «τριπλός» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Κυπελλούχοι οι Μπακς
Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Αϊ-Βασίλη»: Ποια μαγαζιά με παιχνίδια αφορά - Τι περιλαμβάνει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr