Φτιάχνουμε χταπόδι κρασάτο με ρεβίθια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Τina Webb & Oλίβια Άρτεμις Webb](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/c07fed0b-ca4b-4588-8ad8-dc7ea2728e03.jpg)
Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας έδωσε τη συνταγή για αυτά τα πολύ γευστικά ρεβίθια με τη θαλασσινή αύρα.
Χρόνος: 1 ώρα και 40 λεπτά
Εύκολη
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 χταπόδι μέτριο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
2 κόκκους μπαχάρι
Για τα ρεβίθια
500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε διαδοχικά το σκόρδο, το χταπόδι κομμένο, τις ντομάτες και το μπαχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε τα ρεβίθια στα πιάτα κι από πάνω βάζουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του.
Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.
![cover-final.jpg cover-final.jpg](/sites/default/files/styles/portrait_large/public/images/2019/08/cover-final.jpg?itok=fE_Ilpeu)
Τι γνωρίζουμε για το πρώτο κρούσμα mpox στην Ευρώπη: Η διαφορά της νέας επικίνδυνης παραλλαγής από τις προηγούμενες
Η εγκληματική ομάδα που τον οδήγησε στο θάνατο τον Μάθιου Πέρι: Του έδωσαν 20 φιαλίδια κεταμίνης σε 2 μήνες
Αττική ώρα μηδέν: Οικολογική τραγωδία μετά τις φωτιές – Στάχτη το 37% των δασών σε 8 χρόνια
Αποκλεισμός-σοκ της ΑΕΚ απ' τη Νόα! Η Ένωση άργησε να... ξυπνήσει και έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr