Ελλάδα | 01.11.2021 18:00

Κίνηση για την Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης: Τα μέλη της επιτροπής για τερματισμό των καθυστερήσεων στην απονομή δικαιοσύνης

Newsroom

Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων για το ζέον θέμα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, συστάθηκε και έκανε τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, επίσημη πρώτη.

Πρόκειται για την Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, με ιδρυτικά μέλη δικηγόρους και δημοσιογράφους που γνωρίζουν πολύ καλά τον χώρο της Θέμιδας και επιθυμούν να βοηθήσουν στον τερματισμό του φαινομένου που λειτουργεί αρνητικά και στην οικονομία της χώρας.

Ρεπορτάζ: Σοφία Φασουλάκη

Αν και όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΚΕΔ έγιναν πολλές προσπάθειες διαχρονικά από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια να αναστρέψει τις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, εντούτοις δεν ήταν αρκετές.

 Σε ανεξέλεγκτη κατάσταση οι καθυστερήσεις

«To "δια ταύτα" όλων αυτών είναι να έχει περιέλθει σε ανεξέλεγκτη κατάσταση το φαινόμενο της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και της χορήγησης των οίκοθεν αναβολών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει μέχρι και του αριθμού των 48 αναβολών, επί μιας υποθέσεως, μέσα σε βάθος χρόνου των 12 ετών από τον ίδιο δικαστή!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΚΕΔ. Σκοπός της κίνησης  είναι επιστημονικός, ερευνητικός και επιμορφωτικός.  Με δύο λόγια στόχος είναι η έρευνα και η μελέτη του φαινομένου, η συστηματική καταγραφή του με ή χωρίς στατιστικά στοιχεία, αλλά και η δημόσια παρέμβαση.

Η «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» ιδρύθηκε και απαρτίζεται από τους:

  • Παναγιώτη Περάκη, Δικηγόρο, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (C.C.B.E.),
  • Ελένη Τροβά, Δικηγόρο, Διδάκτορα Νομικής,
  • Παναγιώτη (Τάκη) Τσιμπούκη, Δημοσιογράφο,
  • Γεώργιο Χατζηϊωσήφ, Οικονομολόγο, ανώτατο στέλεχος του τουρισμού και
  • Βασίλη Χειρδάρη, Δικηγόρο.
δίκηΔικαιοσύνηειδική επιτροπή