Ελλάδα | 12.06.2022 21:13

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων - Πληρότητες έως και 90% στα νησιά, τσουχτερά τα ακτοπλοϊκά

Newsroom

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η αφορμή για την πρώτη εξόρμηση του καλοκαιριού, παρότι ο καιρός θύμιζε …φθινόπωρο. Οι πληρότητες σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη άγγιξαν ακόμα και το 90%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Γύγου για το Open, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν τσουχτερές και οι καλοκαιρινές διακοπές μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε είδος πολυτελείας, για πολλές οικογένειες. 

  • Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια αν θέλει να ταξιδέψει στην Νάξο, μαζί με το κόστος του αυτοκινήτου θα πληρώσει 532 ευρώ με επιστροφή. 
  • Για την Ρόδο μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα ξοδέψει 809 πήγαινε- έλα. 
  • Για να κάνει διακοπές στην Κρήτη, η μετακίνηση με το πλοίο θα κοστίσει 432 ευρώ. 
  • Και για την Κεφαλονιά 196 ευρώ, που εκεί όμως θα πληρώσει κάτι παραπάνω σε καύσιμα για να φτάσει στο λιμάνι της Κυλλήνης ή της Πάτρας. 
Η Νίκη Κουρτέση, τουριστικός πράκτορας στην Άνδρο, μιλώντας στην κάμερα του Open ανέφερε: Σε σχέση με πέρσι είναι γύρω στο 25-30%  η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μία οικογένεια τετραμελής από Πειραιά για να πήγαινε στην Μύκονο ήθελε γύρω στα 500 € μαζί με το αυτοκίνητο με επιστροφή και φέτος θέλει γύρω στα 600.

Έτσι,  πολλοί επιλέγουν τους κοντινούς προορισμούς, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού να είναι στην κορυφή της λίστας, αν και εκεί οι εκδρομείς θεωρούν τα εισιτήρια τσιμπημένα.

O κ. Βαζαίος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αίγινα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κατάλυμα κανένα εδώ πέρα, ειδικά εδώ είναι κλεισμένα πριν από τρεις μήνες. Είμαστε sold out μέχρι και τον Οκτώβριο».

 Σε πολλούς προορισμούς, για ολιγοήμερες διακοπές, η διαμονή είναι πλέον πολύ πιο οικονομική από τη μετακίνηση. Η αύξηση της ενέργειας έχει συμπαρασύρει όλες τις τιμές προς τα πάνω. Κι έτσι, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης των τιμών, φαίνεται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι απαγορευτικές για πολλούς.

Όλες οι ειδήσεις

Ο «πατέρας» της τετραήμερης εργασίας στο ethnos.gr: Κανονικότητα σε όλο τον κόσμο πολύ πριν το 2030

«Τον σκοτώσατε εν γνώσει σας» - Συγκλονίζει το πόρισμα του ανακριτή για τις τελευταίες στιγμές του Σήφη Βαλυράκη

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι είναι πιο πιθανό να κολλήσουν – Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Κώστας Μακεδονας στο ethnos.gr: «Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να είσαι οτιδήποτε σήμερα, πόσο μάλλον καλλιτέχνης»

διακοπέςκαλοκαίριπληρότηταακτοπλοϊκά εισιτήριαΑγίου Πνεύματοςειδήσεις τώρα