Ελλάδα | 15.12.2023 09:51

Πανικός σε συρμό του Μετρό: Κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και απείλησαν επιβάτες

Newsroom

Σοβαρό επεισόδιο που σχετίζεται με την οπαδική βία σημειώθηκε σε συρμό του Μετρό από Μοναστηράκι προς Κεραμεικό το βράδυ της Πέμπτης όταν άγνωστοι εισέβαλλαν με απειλητικές διαθέσεις σε βαγόνι. «Όποιος είναι Παναθηναϊκός να το πει τώρα!» φώναξαν σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πέντε άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν σε συρμό που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος με κόσμο και αμέσως επικράτησε πανικός, ενώ οι άγνωστοι πέταξαν και καπνογόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες κατέβηκαν στην επόμενη στάση και πέταξαν και εκεί καπνογόνο στην αποβάθρα ανενόχλητοι.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια προσαγωγή, ενώ έχει ζητηθεί από την Αστυνομία το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, αλλά και για το καπνογόνο που πέταξαν στην αποβάθρα. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό για όσα συνέβησαν μέσα στο βαγόνι.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της ΣΤΑ.ΣΥ αλλά και τη σχετική ενημέρωση από το προσωπικό ασφαλείας και λειτουργίας,  στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης 14/12  διακρίνεται στην αποβάθρα του σταθμού του Μετρό «Μοναστηράκι» ομάδα 5-10 ατόμων,  μεταξύ άλλων φιλάθλων ομάδας, να κάνει χρήση πυροσβεστήρων.

Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά επιβιβάζονται σε συρμό ενισχυτικού δρομολογίου (που είχε δρομολογηθεί για τη μεταφορά φιλάθλων μετά το τέλος αγώνα) όπου και διακρίνονται να κάνουν και πάλι χρήση πυροσβεστήρων, βγάζοντάς τους εκτός των παραθύρων του συρμού. Αποβιβάζονται στον σταθμό Κεραμεικός και συνεχίζουν τη χρήση πυροσβεστήρων.

Διευκρινίζεται επίσης, πως  δεν σημειώθηκαν διαπληκτισμοί και συμπλοκές ατόμων, τόσο στους σταθμούς, όσο και εντός του συρμού. Οι υπάλληλοι φύλαξης του σταθμού ενημέρωσαν άμεσα για τη δράση των ατόμων αυτών το Κέντρο Ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ οι οποίοι και μετέφεραν την πληροφορία στην ΕΛ.ΑΣ.

μετρόειδήσεις τώραοπαδική βία