Ελλάδα|24.01.2024 19:22

«Πυρετός του χρυσού» στο Μεσολόγγι: Δώδεκα ανιχνευτές χρυσού πωλήθηκαν το 2023

Newsroom

Διαδεδομένο φαίνεται πως είναι το κυνήγι για θησαυρούς και αρχαιότητες στην περιοχή του Μεσολογγίου. Όπως αποκάλυψε Γιώργος Πολατίδης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ανιχνευτές τον τελευταίο χρόνο έστειλε 12 μηχανήματα στην περιοχή.

«Έχουμε πουλήσει τον τελευταίο χρόνο 12 μηχανήματα στο Μεσολόγγι. Έχουμε μηχανήματα που ξεκινούν από 200 ευρώ έως 15.000 ευρώ. Αυτά που στείλαμε στο Μεσολόγγι, το πιο ακριβό ήταν 1.300 ευρώ και 350 ευρώ», επεσήμανε μιλώντας στο MEGA.

Μετά την κατάθεση του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του Μπάμπη Κουτσίκου, του 51χρονου κρεοπώλη, που  παρουσίασε τον νεκρό ως κυνηγό θησαυρών αλλά και τις αναζητήσεις, έχουν μπει στο μικροσκόπιο τα κίνητρα για τη δολοφονία.

Ερωτηθείς ο επιχειρηματίας, αν είχε πουλήσει κάποιο μηχάνημα στη συγκεκριμένη παρέα, είπε «Αυτό που ξέρω πως ζητούσε κάποιος από το Μεσολόγγι ήταν ένα μηχάνημα που να φτάνει έως 2.5 μέτρα βάθος. Όταν ζητάνε για μεγάλα βάθη ασχολούνται και με αρχαία. Για χρυσό παίρνουν μέχρι 1.5 μέτρο. Μου είχε ζητήσει κάποιος ένα τέτοιο μηχάνημα αλλά δεν γνωρίζω εάν ήταν από αυτήν την παρέα. Δεν πιστεύω να ήταν».

Απίθανο να έψαχνε θησαυρό κάποιος εκεί που βρέθηκε ο Μπάμπης

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι απίθανο να έψαχνε κανείς θησαυρό στο σημείο που βρέθηκε η σορό του Μπάμπη, γιατί «θα πρέπει να υπάρχουν κάποια σημάδια. Να υπάρχει μία μεγάλη εκκλησία, ένας βράχος. Να υπάρχουν κάποια σημάδια που θα είναι σημείο αναφοράς. Δεν μπορεί κανείς να πάει στην τύχη να ψάξει ένα θησαυρό σε ένα χωράφι». 

Στο μικροσκόπιο το τετράδιο του Μπάμπη 

Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει το τετράδιο που κρατούσε και στο οποίο έγραφε ονόματα και ποσά που είχε δανείσει ο Μπάμπης Κουτσίκος. 

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος ισχυρίστηκε, μιλώντας στο MEGA, πως ενδέχεται όλα τα χρήματα που δάνειζε να μην ήταν όλα του ίδιου αλλά αυτό βρίσκεται προς εξέταση.

Ποιοι βρίσκονται γραμμένοι στο τετράδιο

Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν φίλοι και γνωστοί του Μπάμπη που κατά το παρελθόν έχει προκύψει πως είχαν εμπλοκή σε ιστορίες χρυσοθηρίας. Αυτό που ισχύει είναι πως το βασικό σενάριο της αστυνομίας είναι να διασυνδέσουν τη διαδρομή από το σπίτι του κρεοπώλη μέχρι τον βάλτο. Επιπλέον, όπως είπε ο δημοσιογράφος δύο από τα τέσσερα ονόματα εξετάζονται εξονυχιστικά.

Ο Μπάμπης είχε βάλει προθεσμία για την επιστροφή των χρημάτων και ο κρεοπώλης επειδή δεν τα είχε, του έκανε κάποια δελεαστική προσφορά άλλου τύπου, ωστόσο ο Μπάμπης ήταν δύσπιστος και γι’ αυτό έκανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τις λίρες. Και γι’ αυτό πήρε και την καραμπίνα μαζί του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας. Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο άτυχος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

χρυσόςδολοφονίαειδήσεις τώρααρχαιότητεςΜεσολόγγι