Πολιτική|03.07.2024 20:22

Λευτέρης Αυγενάκης: Μήνυση από τον υπάλληλο για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Newsroom

Σε μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη προχωρά ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, σε βάρος του οποίου ο πρώην υπουργός προκάλεσε βίαιο επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος που φαίνεται στο επίμαχο βίντεο κλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης και υπέβαλλε μήνυση κατά του βουλευτή που αφορά κατηγορίες για εξύβριση και απειλή.

Σημειώνεται ότι η χειροδικία προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Αναλυτικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ σε σχετικές καταγγελίες είχαν προχωρήσει και εκπρόσωποι των εργαζόμενων.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν

Συγκεκριμένα τα αδικήματα που θα διερευνηθούν μεταξύ άλλων είναι:

  • Βία κατά υπαλλήλου
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο που αποκάλυψε το περιστατικό, είχε αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, καθώς και να  «συλλεχθεί, ελεγχθεί και να μην αλλοιωθεί - καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα προς Κρήτη».

ειδήσειςΛευτέρης Αυγενάκηςεισαγγελέαςμήνυσηειδήσεις τώρα