Ελλάδα|06.07.2024 15:00

Ψυχικό: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου - Η απαγωγή, η Greek Mafia και το μηχανάκι

Newsroom

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.Τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον πέντε άτομα πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για ερωτήσεις, ένας εξ΄αυτών παραμένει και ανακρίνεται στα γραφεία του «ανθρωποκτονιών» ενώ από το βράδυ προσήχθη ένας άνδρας ως βασικός ύποπτος με τις Αρχές να έχουν στα χέρια τους στοιχείο που τον δείχνουν ως τον εκτελεστή του τοπογράφου.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του υπόπτου οι Αρχές

Ο άνδρας αυτός είναι Έλληνας, περίπου 40 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και οι Αρχές κατέληξαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο από μηνύματα που εντόπισαν στο κινητό του θύματος.

Πιστεύεται ότι σκόπευε να φύγει από τη χώρα, καθώς το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του και τον έπιασε κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στα χέρια.

Η απαγωγή, οι σχέσεις με την Greek Mafia και το μηχανάκι

Ο 40χρονος βασικός ύποπτος είχε εκτίσει ποινή φυλακιστής για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, ενώ φέρεται να έχει και στενές σχέσεις με τη Greek Mafia.

Κομβική εξέλιξη είναι ότι εντοπίστηκε το μηχανάκι, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής το πρωί της Τρίτης (2/7). Το μηχανάκι έχει ήδη σταλεί για εγκληματολογική ανάλυση, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του βασικού υπόπτου σε αυτό . Σημειώνεται ότι ο εκτελεστής έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει το θύμα τρεις ημέρες πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς περνούσε με την μοτοσικλέτα του από το σημείο της εκτέλεσης.

Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκαλείται εντός της ημέρας να έχουμε ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Έτσι το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

ΨυχικόΕΛΑΣεκτέλεσηειδήσεις τώρα