Ελλάδα|20.07.2024 22:10

Πυροβολισμοί κατά συνοριοφυλάκων στον Έβρο: Ποιο το πιθανότερο σενάριο – Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το περίεργο περιστατικό πυροβολισμών κατά συνοριοφυλάκων που περιπολούσαν στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, με τα πυρά να προέρχονται από την τουρκική πλευρά.

Προς ώρας είναι άγνωστο από που προήλθαν τα πυρά, που τραυμάτισαν έναν συνοριοφύλακα, ο οποίος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Γιάννης Ζιάκας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ομάδα παράτυπων μεταναστών επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα, δίχως όμως να το καταφέρουν.

Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι πυροβολισμοί να προήλθαν από διακινητή, αν και οριστικές απαντήσεις θα δώσουν οι έρευνες των αρχών. Τα πυρά σε κάθε περίπτωση προερχόταν από πιστόλι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξέταση των τεχνικών μέσων που υπάρχουν στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί ποιος πυροβόλησε κατά της ομάδας των Ελλήνων συνοριοφυλάκων. Σύμφωνα με το thesstoday, ο η σφαίρα διαπέρασε και χτύπησε το λεπτό έντερο του συνοριοφύλακα, με τις αρμόδιες πηγές να εξηγούν πως για δύο χιλιοστά σώθηκε από τον θάνατο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

συνοριοφύλακεςπυροβολισμοίειδήσεις τώραΤουρκίαΈβρος