Ελλάδα|22.07.2024 06:46

Τραγωδία στο Μάτι: 6 χρόνια μετά ζητούν δικαίωση - «Δεν έχουν βγει να ζητήσουν μια συγνώμη»

Newsroom

Λίγα 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι, άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη, συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά, περιμένοντας δικαίωση. 

Τελευταία ελπίδα το Εφετείο

Η πρωτόδικη απόφαση με τις ποινές – χάδι προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις. Τελευταία ελπίδα; Το Εφετείο. Οι εγκαυματίες, οι άνθρωποι που σημαδεύτηκαν για πάντα στις 23 Ιουλίου του 2018, δηλώνουν ακόμα αβοήθητοι.

«Πήρα την οικογένεια μου να φύγω και κάηκα από το θερμικό κύμα» ανέφερε ο εγκαυματίας Κώστας Χατζησταματίου μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε: «Η κατηγορία έπρεπε από την αρχή να δρομολογηθεί σαν κακούργημα και όχι σαν πλημμέλημα που καθορίστηκε»

Έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι το βλέμμα όλων τώρα είναι στραμμένο στο Εφετείο με τον κίνδυνο της παραγραφής να ελλοχεύει. Ο κίνδυνος παραγραφής παραμένει ορατός καθώς η υπόθεση πρέπει να έχει κριθεί αμετάκλητα, δηλαδή και από τον Άρειο Πάγο, έως το 2026.

«Το Εφετείο είναι κάτι. Δεν μπορούσε να μη γίνει γιατί ξεσηκώθηκε το κοινωνικό σύνολο. Ήταν τόσο παράλογη αυτή η απόφαση, η προηγούμενη. Μας δίνει κάποια ελπίδα χωρίς να έχουμε και μεγάλες προσδοκίες» είπε στο OPEN η Πηνελόπη Κωνσταντάκη και προσθέτει «η οικονομική αποκατάσταση δεν έχει έρθει ακόμα από το Κράτος»

 

φωτιά στο Μάτιειδήσεις τώραφωτιάπυρκαγιάδίκη