Ελλάδα|22.07.2024 12:52

Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο η πρέσβης του Καναδά - Η κατάσταση της υγείας του

Newsroom

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετέβη το πρωί της Δευτέρας (22/7) η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα για να δει Ελληνοκαναδό που δέχτηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης την περασμένη Τρίτη για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κ. Άννα Καρίν Άσελιν (Anna – Karine Asselin) ενημερώθηκε τόσο για την επίθεση όσο και για την πορεία της υγείας του.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του Ελληνοκαναδού τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να "ξεπλύνουμε" αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να τον αποκαταστήσουμε».

Η πρέσβης του Καναδά πρόκειται να επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης.

Πώς εξελίσσεται η υγεία του Ελληνοκαναδού

Εντωμεταξύ, καλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του 49χρονου. Τις προσεχείς ημέρες θα πάρει εξιτήριο, ενώ ο ίδιος είναι ψύχραιμος όπως και όλοι η οικογένεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Δανδουλάκης.

O 49χρονος Ελληνοκαναδός εισήχθη στο Βενιζέλειο την περασμένη Τρίτη  με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αιματώματα καθώς εκείνος και η οικογένειά του δέχθηκαν άγρια επίθεση από μια παρέα Ελλήνων σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου τα ξημερώματα της Τρίτης. Η πρέσβης του Καναδά πέρασε το κατώφλι του Βενιζελείου στις 9:30 περίπου το πρωί για να δει από κοντά τον 49χρονο, ο οποίος έλκει μάλιστα την καταγωγή του από την ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων.

Ο ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο με διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με επίκεντρο γύρω από την περιοχή των ματιών.

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες της βίαιης επίθεσης εναντίον της οικογένειας τουριστών που διασκέδαζαν σε μπαρ του Ηρακλείου τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Οι δύο δράστες είναι ένας 31χρονος από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 32χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.


Το χρονικό της άγριας επίθεσης

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (17/7) όταν σύμφωνα με την καταγγελία μια οικογένεια τουριστών δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από δύο Έλληνες, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση...

Οι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν στον 49χρονο Καναδό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη 41χρονη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, 18 και 21 ετών. Όπως αναφέρουν, εντελώς ξαφνικά, η παρέα των νεαρών τους επιτέθηκε, με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ μάλιστα προς το μέρος τους εκτοξεύτηκε και μια καρέκλα. Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα βίαιη και αδικαιολόγητη, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αλλοδαπών να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο 49χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Νευρολογική Κλινική, με τραύματα στο κεφάλι, από τη σφοδρή επίθεση

ξυλοδαρμόςΚρήτηΚαναδάςΗράκλειο