Ελλάδα|23.07.2024 20:59

Φωτιά τώρα: Μάχη της πυροσβεστικής – Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιές που έχουν ξεσπάσει ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα βρίσκονται σε εξέλιξη μέτωπα, στην Ελασσόνα, στην Κοζάνη, τους Δελφούς, τη Θάσο, την Ιεράπετρα και την Κορινθία.

Φωτιά τώρα: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα

Ιεράπετρα

Στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στο Κάτω Χωριό, η φωτιά ξέσπασε σε ένα τροχόσπιτο, στη συνέχεια εξερράγησαν φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει διαστάσεις.

Έχει ήδη αποκλειστεί ο εθνικός δρόμος κοντά στο χωριό Σκοπή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Παράλληλα το 112 έστειλε SMS στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δελφοί

Στους Δελφούς, η φωτιά καίει σε δασική έκταση στην περιοχή Ξηρογιάννης. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μάλιστα το 112 έστειλε SMS για εκκένωση της περιοχής Μισόκαμπος, προς τη Δεσφίνα. 

Κοζάνη

Στην Κοζάνη η πυρκαγιά, καίει στην περιοχή Σκάφη, και επιχειρούν 20 πυροσβέστες, ενισχυμένοι από μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες, για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία επιχειρούν από αέρος, ρίχνοντας νερό και ενισχύοντας τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και μαίνεται στην κορυφογραμμή.

Ελασσόνα

Στην Άκρη Ελάσσονας,  η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από αδιευκρίνιστη ως στιγμής αιτία, καίει δασική έκταση Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση ισχυρές δυνάμεις και ειδικότερα 10 οχήματα με 36 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Θάσος

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Θάσο, μετά από κεραυνό. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00, σε έκταση κοντά στις Αλυκές ενώ στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Διπλό μέτωπο στην Κορινθία - Τραυματίας πυροσβέστης

Στα Αθίκια Κορινθίας, η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό και έχουν σπεύσει πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες.

Επίσης, μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Αμόνι: Άμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και της 9ης ΕΜΟΔΕ και 25 οχήματα.

Επίσης, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο (Erickson), τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Φωτιά και στις Κορυφές Καβάλας

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στις Κορυφές Καβάλας, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Ιεράπετρα112φωτιά τώραΦωκίδαΘάσοςπυροσβεστικήειδήσεις τώραΔελφοίΚορινθίαφωτιά