Ελλάδα|03.08.2024 12:25

Λέρος: Συνελήφθη 58χρονος που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε ανήλικο

Newsroom

Ένας 58χρονος Γερμανός συνελήφθη στη Λέρο για κατοχή πλήθους φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 58χρονος είχε έρθει σε επαφή με ανήλικο και του έστειλε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου.
Μάλιστα, κατόπιν έρευνας στις ηλεκτρονικές συσκευές του, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ο 58χρονος, σύμφωνα με τη dimokratiki, στο παρελθόν είχε παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, για προσέλκυση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη για γενετήσιους λόγους και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις και με επίδειξη των γεννητικών οργάνων κατά συρροή.

Η  καταγγελία και η σύλληψη το 2019

Το 2019 είχε συλληφθεί κατόπιν καταγγελίας 48χρονης ότι είχε προσεγγίσει στον δρόμο τον ανήλικο γιο της και του πρότεινε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενετήσιες πράξεις.

Επιπλέον, ο ανήλικος είχε καταθέσει τότε στις Αρχές ότι 0 58χρονος του έστελνε στο instagram φωτογραφίες ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών σε ερωτικές στιγμές ή του πρότεινε να προβούν σε γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Λέρου, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης είχαν διενεργήσει νομότυπη έρευνα, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου στην οικία του δράστη, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο σύμφωνα με όσα ανέφερε προφορικά τόσο κατά την διάρκεια της έρευνας όσο και έπειτα στην απολογία του, επιδείκνυε στα ανήλικα θύματά του προκειμένου να τα προσελκύσει.

Επιπρόσθετα, ομολόγησε πως την περίοδο των ημερών του Πάσχα του έτους 2019, κατάφερε και έπεισε τον ανήλικο να συνευρεθούν ερωτικά. Συγκεκριμένα, όπως είπε οδήγησε τον ανήλικο σε παραλία στην περιοχή Άλιντα και ενήργησε ερωτική πράξη εις βάρος του.
Κατά την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, 8 κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim, δύο κάρτες μνήμης κινητού τηλεφώνου και μία φωτογραφική μηχανή.

Σε δύο κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό ενηλίκων και ανηλίκων, ενώ τα πειστήρια απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης. Απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, ενώ προσέβαλε την προανακριτική του ομολογία ως άκυρη και ως προϊόν αστυνομικής βίας ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι του έγινε ηλεκτροσόκ στο ένα χέρι.

παιδική πορνογραφίαειδήσεις τώραασέλγειασύλληψηΛέρος