Ελλάδα|07.08.2024 14:45

Φωτιές στη Βάρη: Την Πέμπτη στον ανακριτή ο 66χρονος εμπρηστής καθηγητής

Newsroom

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη ο 66χρονος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο που δίδασκε και σε Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., για τις φωτιές που ξέσπασαν στη Βάρη.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθώς και μία κρίσιμη μαρτυρία οδήγησαν στη σύλληψη του, έπειτα από σχετικό ένταλμα, για τις 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Πρόκειται για υλικό που τον έχει καταγράψει και τις τέσσερις φορές να βρίσκεται κοντά, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΕΡΤNews, στις δύο από αυτές φαίνεται να βάζει και τις φωτιές. Το υλικό αυτό τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί και τελικά να εκδοθεί και το ένταλμα.

Φέρεται να ομολόγησε τους εμπρησμούς 

Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης και αργότερα ομολόγησε πως με αναπτήρα έβαλε φωτιές, στις 8 και 9 Ιουνίου.

Ποιος είναι ο καθηγητής που συνελήφθη

Πρόκειται για διδάκτορα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχου του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Είναι πτυχιούχος μελετητής οικονομικών μελετών και μελετών επιχειρησιακής έρευνας ενώ παραχωρούσε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Για 5 χρόνια, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και σαν τακτικός καθηγητής στη σχολή Αξιωματικών.

Ο 66χρονος φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα. 

σύλληψηφωτιάεμπρησμόςειδήσεις τώραΒάρη