Ελλάδα|09.08.2024 18:54

Αναστάτωση για κατοίκους της Θεσσαλονίκης: «Μάχη» αγριογούρουνων με σκυλιά σε κεντρικό σημείο

Newsroom

Σε νέα διάσταση θέτει το πρόβλημα με την επέλαση αγριογούρουνων το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 9 Αυγούστου στην οδό Ρόδων στα Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Σύμφωνα με αναφορά κατοίκων της περιοχής, σημειώθηκε μάχη μεταξύ αδέσποτων σκύλων και δύο  αγριογούρουνων, γεγονός το οποίο προκάλεσε τον τρόμο των περιοίκων.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή το νέο περιστατικό έστειλε νέα επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους συναρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.                                                            

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών αγέλες αγριογούρουνων εμφανίζονται ολόκληρο το καλοκαίρι στα Πεύκα, ακριβώς έναν χρόνο μετά την συμπληρωματική κατάθεση που είχε δώσει στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης ο κ. Δανιηλίδης για τη μαζική επανεμφάνισή τους στην πόλη. Μάλιστα ο δήμαρχος είχε ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισημάνει με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και την ομαλότητα της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

Τα αγριογούρουνα επελαύνουν σε πολυσύχναστους δρόμους των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί και βρίσκονται κατοικίες.

Η περιοχή γειτνιάζει με το Σέιχ - Σου και οι ανησυχίες πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι πέρυσι, την περίοδο της εμφάνισης τους, είχαν αναφερθεί εννέα θανατώσεις σκύλων αλλά και τροχαία ατυχήματα σχετιζόμενα με αγριογούρουνα τα οποία, παράλληλα, καταστρέφουν και τα δενδρύλλια των αναδασώσεων που βρίσκονται στις παρυφές του δάσους.

αγριογούρουναδήμος Νεάπολης-ΣυκεώνσκύλοιΣίμος Δανιηλίδης