Ελλάδα|12.08.2024 08:19

Σπάρτη: Σήμερα απολογείται ο 40χρονος που βίαζε την κόρη του - Τι θα ισχυριστεί

Newsroom

Σήμερα, Δευτέρα, απολογείται για τις αποτρόπαιες πράξεις του ο 40χρονος από την Σπάρτη που συνελήφθη για τον βιασμό της 9χρονης του.

Τι ισχυρίζεται ο 40χρονος

Ο κατηγορούμενος παιδοβιαστής εμφανίζεται διατεθειμένος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, να παραδεχτεί ότι ασελγούσε στο άτυχο κοριτσάκι, αλλά αρνείται ότι το βίαζε.  Παρ' όλα αυτά, σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει, ακουγόταν η φράση «αν ήμουν ο διάβολος, τα πρώτα θύματά μου θα ήταν τα παιδιά».

Ο δικηγόρος του 40χρονου, Γιώργος Λυμπέρης, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι ο 40χρονος «μου έχει πει ότι κάποια πράγματα που έχει κάνει θα τα ομολογήσει, γι’ αυτό που κατηγορείται δε το έχει κάνει. Έτσι μου είπε ότι έχει κάνει πράξεις γενετήσιες άλλες. Εκείνο που θέλει είναι να μην πάρει δημοσιότητα για την προστασία της οικογένειας, κυρίως των παιδιών. Είναι δύο ανήλικα παιδιά σε μια μικρή κοινωνία. Μου είπε ότι "εγώ θα τα βγάλω από μέσα μου θα τα πω όλα στον ανακριτή, ό,τι ξέρω ό,τι έχει γίνει"».

Ποιο είναι το προφίλ του 

Παράλληλα, στη δημοσιότητα έχουν έρθει νέες λεπτομέρειες για το προφίλ του 40χρονου, μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media.

Σύμφωνα με αυτές δήλωνε πιστός χριστιανός, αρνητής του κορονοϊού ενώ ήταν και φανατικός οπαδός του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και... νοσταλγός της Χούντας.

Μάλιστα σε ένα από τα δύο προφίλ που διατηρούσε τάσσεται κατά των μεταναστών, των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων κ.ά.. Εμφανίζεται, δε, ως πιστός του δόγματος «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Κατέγραφε τις πράξεις του

Όπως προέκυψε από την καταγγελία και την έρευνα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Μάλιστα τις πράξεις αυτές, τις είχε καταγεγραμμένες στο κινητό του. Από το υλικό, φαίνεται να αποδεικνύεται πως η κακοποίηση σε βάρος της κόρης του είχε ξεκινήσει από την ηλικία των 4-5 ετών! Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί φέρονται να εντόπισαν συνολικά 79 επίμαχες φωτογραφίες με τις ενέργειες του πατέρα εναντίον της κόρης του, που ο 40χρονος είχε αποθηκεύσει στο κινητό του.

Ο εν λόγω, προερχόμενος από το Μενίδι Αττικής, είχε εγκατασταθεί, προ διετίας, στη Φάριδα, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του και την εν διαστάσει σύζυγό του, που διέμενε στο Ξηροκάμπι. Μαζί της έχει ένα ακόμα παιδί, μικρότερης ηλικίας.

Εκβιασμός στο παιδί

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», η ανήλικη υποστήριξε πως ο πατέρας της την απειλούσε ότι, αν μαρτυρούσε τις πράξεις του, εκείνος θα κατέληγε στη φυλακή. Οι φρικαλέες πράξεις φέρεται να συντελέστηκαν στη διάρκεια των ετών τόσο στην περιοχή της Φάριδος, όσο και στη Δυτική Αττική όπου διέμεναν παλαιότερα.

Εξάλλου, όπως μεταφέρεται, οι συνάδελφοι τού 40χρονου σε μονάδα τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στον Δ. Σπάρτης, τον περιγράφουν ως έναν «κλειστό» και «παράξενο» άνθρωπο, χωρίς ιδιαίτερες επαφές και συναναστροφές.

Τα πειστήρια

Από την κατοχή του κατηγορούμενου, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με πλήθος φωτογραφιών πορνογραφικού υλικού, καθώς και δύο ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές. Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.

Παραγγέλθηκε ακόμα διενέργεια εξέτασης της ανήλικης από παιδοψυχολόγο, καθώς και ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης.

παιδίειδήσεις τώραΣπάρτηβιασμόςαπολογία