Ελλάδα|12.08.2024 22:17

Φωτιά στην Αττική: Σε απόγνωση κτηνοτρόφος από το Νταού Πεντέλης – «Άκουγα τα ζώα να πεθαίνουν»

Newsroom

Σε απόγνωση είναι ένας κτηνοτρόφος από το Νταού Πεντέλης, του οποίου κάηκαν όλα τα ζώα από την φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (11/8) στον Βαρνάβα.

Ο Δημήτρης Μεγαγιάννης περιέγραψε στο MEGA τον εφιάλτη που έζησε καθώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά είδε τα ζώα του και τους κόπους του να γίνονται στάχτη.

Ο πικραμένος κτηνοτρόφος με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε πως στην κτηνοτροφική του μονάδα είχε 100 αιγοπρόβατα και 5 τσοπανόσκυλα, τα οποία δεν κατάφερε να σώσει.

«Δεν έμεινε τίποτα στη στάνη μου. Έχουν περάσει (πολλές) φωτιές εδώ από το 1995 μέχρι σήμερα, όλες τις αναχαιτίσαμε με ένα πυροσβεστικό που ήταν πάντα εδώ. Σήμερα είμαστε στο έλεος του Θεού. Ούτε εναέριο, ούτε πυροσβεστικό» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Μόνος μου με τον γιο μου και δυο κουβάδες νερό συνέχεια. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο, κάποια στιγμή λιποθύμησα και δεν ξέρω τι έγινε μετά. Όταν συνήλθα μόνος μου, μετά από 10-15 λεπτά, άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν». Και κατέληξε λέγοντας: «Είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να καίγονται οικισμοί και να μην υπάρχει ένα πυροσβεστικό. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας».

φωτιάφωτιά τώραειδήσειςειδήσεις τώραφωτιά ΒαρνάβαΠεντέλη