Ελλάδα|18.08.2024 14:59

Φωτιά στο Λιτόχωρο: Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες - Ήχησε το 112, διεκόπησαν δρομολόγια τρένων

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στο Λιτόχωρο/odelalis
Φωτιά στο Λιτόχωρο/odelalis
Φωτιά στο Λιτόχωρο/odelalis
Φωτιά στο Λιτόχωρο/odelalis

Σε συναγερμό είναι το Λιτόχωρο καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πλάκα και εξαπλώνεται ραγδαία στην περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Ήδη, όπως φαίνεται στις εικόνες τοπικού μέσου, τουλάχιστον μια εξοχική κατοικία έχει παραδοθεί στις φλόγες. 

Οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυκνός καπνός έχει καλύψει μεγάλο μέρος του ουρανού, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, αναφέρει το odelalis.gr. 

 

Λίγο μετά τις 15:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε πως το μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

112 για εκκένωση οικισμού 

Νωρίτερα, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων, προειδοποιώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα προς ασφαλέστερες τοποθεσίες, είτε προς την Κατερίνη είτε προς τη Λεπτοκαρυά.

Οι αρχές κάνουν έκκληση προς όλους όσους βρίσκονται κοντά στη φωτιά να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων

Παράλληλα, με εντολή της Πυροσβεστικής, διακόπηκε το ρεύμα στη γραμμής του τρένου κοντά στον σταθμό Λιτοχώρου.

Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στον σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στον σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις.

φωτιά τώραΛιτόχωροπυρκαγιάειδήσεις τώραφωτιά