Ελλάδα|18.08.2024 19:07

Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι από ξαφνικό μπουρίνι

Newsroom

Έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση «χτυπήσαν» τα Γιάννενα, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι γέμισαν με νερό, ενώ λόγω του όγκου του η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών και κοπές δέντρων, σύμφωνα με το epirusgate.gr.

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός από τη Δευτέρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς έρχονται σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές σε βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου.

Ειδικότερα, στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πλην της Θράκης). Τα φαινόμενα, τα οποία στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα, το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές.
  • Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
  • Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 20/8

Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το βορειοδυτικό Αιγαίο, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 34 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 21/8

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειότερα νησιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βορειοδυτικά και τις Κυκλάδες τους 30 με 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους με 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 22/8

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 23/8

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ιωάννιναβροχέςχαλάζιπλημμύρεςειδήσεις τώρα