Ελλάδα|23.08.2024 06:50

Χαλκιδική: Φωτογραφίες ντοκουμέντα με τα σάπια μηχανήματα στο λούνα πάρκ – Οι διατάξεις του νόμου αφήνουν έκθετο τον Δήμο

Newsroom

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη επισκέφθηκε την Πέμπτη (22/8) το σημείο της τραγωδίας και πραγματοποίησε αυτοψία στο λούνα πάρκ, όπου ο γιος του άφησε την τελευταία του πνοή στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βρέθηκε στο λούνα παρκ ήταν να πάει να δει από κοντά το παιχνίδι που στέρησε τη ζωή του γιου του. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι γεμάτο σκουριασμένα σίδερα, τα οποία φαίνονται ότι είναι ακατάλληλα και ειδικά το καρεκλάκι που καθότανε ο άτυχος νεαρός, όπως μετέδωσε ο Αντώνης Τσολαράς στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πατέρας είναι και οι εικόνες που επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των κατοίκων  που έκαναν λόγο για ασυντήρητα μηχανήματα.  Ο δικηγόρος της οικογένειας την Τετάρτη (21/8) ανέφερε πως ξεκολλούσαν κι άλλα καθίσματα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο ιδιοκτήτης έλεγε απλά στα παιδιά να κάθονται δίπλα.

Αστυνομική παρουσία ζητά ο πατέρας να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη για την επιχείρηση «φάντασμα» που λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς νόμιμη ηλεκτροδότηση.

Ο πατέρας έχει ζητήσει αστυνομική παρουσία στην επιχείρηση υπό το φόβο αλλοίωσης στοιχείων. Μάλιστα την Παρασκευή (23/8) θα μεταβεί ξανά στο σημείο με τεχνικό σύμβουλο που έχει οριστεί από την οικογένεια για μια νέα αυτοψία.

Οι διατάξεις του νόμου αφήνουν έκθετο τον Δήμο

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά επανέλαβε ότι δεν μπορούσε να βάλει λουκέτο στο λούνα πάρκ επειδή το έγγραφο που της είχε στείλει η αστυνομία στις 12 Ιουλίου ήταν ένα έγγραφο που αφορούσε στην άδεια λειτουργίας και όχι για σφράγιση. Αν είχε έγγραφο για σφράγιση, ισχυρίζεται, ότι θα έβαζε λουκέτο.

Ωστόσο, είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής Αρχής, όπως τονίζει ο Γιάννης Μύττης στο κεντρικό δελτίο του OPEN. Σε περίπτωση που έχει κατατεθεί αδειοδότηση, όπως συνέβη στις 20 Αυγούστου στην εν λόγω επιχείρηση, με υπεύθυνες δηλώσεις ενός μηχανικού ο Δήμος θα έπρεπε μετά από 15 ημέρες να ελέγξει αυτά που λέγοντα μέσα στα έγγραφα.

Σε κάθε περίπτωση αν παρέλθει αυτή η προαναφερθείσα προθεσμία τότε θεωρείται ότι η έγκριση έχει εκδοθεί.  Επίσης σε περίπτωση λειτουργίας μιας επιχείρησης χωρίς έγκριση τότε επιβάλλεται πρόστιμο στον φορέα έως 30.000 ευρώ. Προβλέπεται μάλιστα οριστική διακοπή λειτουργίας από τον Δήμο μέσω σφράγισης. 

λούνα παρκΧαλκιδικήειδήσειςειδήσεις τώρα