Ελλάδα|23.08.2024 21:04

Χαλκιδική: «Είδα μία απαράδεκτη κατάσταση, όλα ήταν σάπια», λέει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου

Newsroom

Σωρεία παραλείψεων αποκαλύπτει το πόρισμα που συνέταξε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα παιχνίδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα και σκουριασμένα, ενώ η συντήρηση του μηχανήματος, στο οποίο ανέβηκε ο 19χρονος Γιάννης μαζί με τον αδελφό του ήταν ελλιπέστατη.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα θα ενσωματωθεί στη δικογραφία. Παράλληλα, εγείρονται ερωτήματα για το πώς η επιχείρηση ρευματοδοτήθηκε χωρίς να διαθέτει άδεια λειτουργίας.

«Είναι ντροπή να χάνει ο κόσμος τα παιδιά του»

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου επισκέφθηκε ξανά τον τόπο του δυστυχήματος και τόνισε πως περιμένει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους. «Δεν θα ξεφύγουν από την ευθύνη, είτε βρίσκονται ψηλά είτε χαμηλά. Θα χάσουν τον ύπνο τους, όπως τον χάσαμε κι εμείς μέχρι να πάμε κοντά του. Είναι ντροπή να χάνει ο κόσμος τα παιδιά του. Η υπόθεση αυτή θα πάρει συγκεκριμένη τροπή, και κανείς δεν θα μείνει εκτός του κάδρου αυτής της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πατέρας του 19χρονου χθες, επισκέφθηκε για πρώτη φορά το λούνα παρκ, τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό του από το παιχνίδι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο γιος του. Οι εικόνες αποκαλύπτουν οξειδωμένα σίδερα, επικίνδυνες ενώσεις, σκουριασμένες βίδες και υλικά φθαρμένα από τον χρόνο και τη χρήση.

Σήμερα, μαζί με τους νομικούς συμβούλους και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, κατέθεσαν υπόμνημα ερωτημάτων στην Εισαγγελία και αργότερα μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, όπου ζήτησαν και έλαβαν τη δικογραφία.

Πραγματογνώμονος: «Είδα μία απαράδεκτη κατάσταση»

«Είδα μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν υπάρχει άρτια τεχνικό κατασκεύασμα. Τίποτα. Και πέραν αυτού, το συγκεκριμένο μηχάνημα και όλες οι καρέκλες οι οποίες υπάρχουν επάνω, γιατί υπάρχουν τέσσερα σετ από καρέκλες στα σημεία έδρασης, και στήριξης είναι όλα σάπια. Ήταν άκρως επικίνδυνες Και όχι, δεν γίνανε επικίνδυνες χθες» τόνισε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας. 

λούνα παρκδυστύχημαΧαλκδικήειδήσεις τώρα