Ελλάδα|03.09.2024 09:29

Κραυγή αγωνίας πολύτεκνου: «Έχουμε 4 παιδιά, θα διακόψουμε κύηση λόγω ακρίβειας»

Newsroom

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα καθώς οι ραγδαίες αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα όπως επίσης και ο πληθωρισμός τις έχουν για τα καλά «γονατίσει». Εκείνοι προσπαθούν καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με γνώμονα να εξασφαλίσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά πολλές φορές, απλά δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουν.

Στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του OPEN πολύτεκνος περιγράφει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να υπερνικήσουν ενώ αποκάλυψε πως η γυναίκα του είναι έγκυος στο πέμπτο τους παιδί και πως σκέφτονται πολύ σοβαρά να διακόψουν την κύηση.

«Οικονομικά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε»

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη απόφαση γιατί οικονομικά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Είναι η ακρίβεια που επικρατεί στις μέρες μας αλλά και τα οικονομικά προνόμια και επιδόματα που δικαιούμαστε όχι ως πολύτεκνη οικογένεια που έχουν κοπεί. Η πολύτεκνη οικογένεια δεν έχει κάποια παραπάνω προνόμια. Για το οικογενειακό επίδομα, για το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς κ.α.» ανέφερε σχετικά ο κ. Κώστας περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του που έχει ήδη τέσσερα παιδιά.

«Νιώθω ότι μας τιμωρούν»

«Ξεπέρασα το εισοδηματικό κριτήριο και δεν πληρώ τις προϋποθέσεις (για κρατική ενίσχυση). Το ετήσιο εισόδημα μου είναι 40.000 ευρώ μαζί με τη σύζυγό μου. Μηναία έξοδα έχω 3.800 ευρώ. Και από το κράτος δεν παίρνει τίποτα. Θα πάρω μόνο το επίδομα για το πέμπτο παιδί, αν δεν διακοπεί η κύηση» υπογράμμισε επίσης στο OPEN ενώ πρόσθεσε

«Νοιώθω ότι μας τιμωρούν. Είναι αδιανόητο να δηλώνουν οι οικογένειες με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους και να χάνουν τα επιδόματα».

ακρίβειαέγκυοςειδήσειςπολύτεκνοιειδήσεις τώρα