Ελλάδα|03.09.2024 16:16

Νεκρά ψάρια στη Μαγνησία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν επιχειρηματίες της περιοχής

Newsroom

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν σήμερα το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας, προκειμένου να βρεθούν οι  υπαίτιοι για την οικολογική καταστροφή και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν στον Παγασητικό κόλπο.  

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Χρήστος Γούσιος, οι επαγγελματίες της εστίασης ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα πριν από περίπου έναν χρόνο. «Η οικολογική καταστροφή του κατακλυσμού του Παγασητικού κόλπου από νεκρά ψάρια αποτελεί την ταφόπλακα των επιχειρήσεων. Θα πρέπει η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικοί φορείς να σταθούν για άλλη μία φορά δίπλα στους επαγγελματίες, να τους στηρίξουν για να καταφέρουν να επιβιώσουν», τόνισε.

«Ο τζίρος κοντεύει να πέσει στο 100%»

Μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει, συμφωνά με το gegonotanews, και η Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγόρου, θα ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, «τα 15 αιτήματα που κατατέθηκαν προς τον αρμόδιο κρατικό φορέα είναι μία καλή αρχή, αλλά υπάρχουν ακόμα 12 τα οποία ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης προκειμένου να έχουν μία ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία. «Η καταστροφή είναι μεγάλη, βρισκόμαστε αρχές Σεπτέμβρη, ακόμα στην καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο και δεν υπάρχουν καθόλου τουρίστες και επισκέπτες, ειδικά μετά την χθεσινή απαγόρευση κολύμβησης στις παραλίες του κόλπου. Κοντεύουμε να φθάσουμε σε πτώση του τζίρου της τάξης του 100%», τόνισε ο πρόεδρος.

Βόλοςψάριαειδήσεις τώρα