Ελλάδα|13.09.2024 08:28

Απόστολος Λύτρας: Το σκεπτικό για την αποφυλάκισή του - «Θέλει να αποκαταστήσει αυτό που έχει γίνει»

Newsroom

Το σκεπτικό για την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και την μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ανέλυσε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής.

«Εκρίθησαν πραγματικά περιστατικά από το συμβούλιο, είναι πλέον θέμα ακροατηρίου»,  είπε αρχικά και επισήμανε πως «Ο ποινικός μας κώδικας έχει διάφορες διαβαθμίσεις, δεν υπάρχει μια γενικότερη τιμώρηση της σωματικής βλάβης, ανεξαρτήτως του είδους της. Υπάρχουν απλές σωματικές βλάβες, υπάρχουν επικίνδυνες, βαριές σωματικές βλάβες, μη σκοπούμενες, σκοπούμενες. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανέλυσε τις σωματικές βλάβες, το είδος αυτών και κατέληξε, κατά την άποψή μου, σε ένα ορθό νομικό συμπέρασμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Πανταζής. 

«Θέλει να αποκαταστήσει αυτό που έχει γίνει»

«Αυτό που είπε ο κ. Λύτρας από την πρώτη μέρα, εξερχόμενος από το γραφείο της ανακρίτριας, το ίδιο ισχύει αυτολεξεί και σήμερα, παρά τον διαφορετικό νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Δεν αλλάζει κάτι στην πραγματική θέληση του κ. Λύτρα να αποκαταστήσει αυτό που έχει γίνει», επισήμανε. 

Για τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, τόνισε πως «θα τηρηθούν».

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν» 

Ο ποινικολόγος έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, χτες, Πέμπτη, λέγοντας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, παρέπεμψαν τον δικηγόρο για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, ενώ άρουν και την προσωρινή του κράτηση, με αυστηρούς ωστόσο περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα οι όροι είναι: απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων.

Η στιγμή της εξόδου του Απόστολου Λύτρα από τις φυλακές

αποφυλάκισηενδοοικογενειακή βίαΑπόστολος Λύτραςπεριοριστικά μέτραειδήσεις τώρα